De e-commercegigant Alibaba bevestigt dat Liège Airport zijn eerste luchthub wordt in Europa. 'De eerste vliegtuigen voor Singles Day zijn vanuit Hangzhou naar Luik vertrokken', zegt de Europese topman Terry von Bibra in De Tijd. Singles Day is het jaarlijkse koopjesfestijn van Alibaba.

Na een bezoek van Alibaba-oprichter Jack Ma kondigde premier Charles Michel in de zomer aan dat de internetreus een groot distributiecentrum zou openen in Luik. Maar toen Ma kort daarna ook in Den Haag neerstreek, werd het stil bij Michel én bij Alibaba.

Halfweg oktober suggereerde Het Financieele Dagblad nog dat de Nederlandse premier Rutte zich persoonlijk in de strijd had gegooid om Alibaba te overtuigen een Europese vestiging in Nederland te openen. De gemeente Weert en de luchthaven Maastricht-Aachen kwamen daarbij in aanmerking als locatie voor een distributiecentrum van Alibaba, meldde de Nederlandse krant toen.

Het bericht in Het Financieele Dagblad voedde de speculatie dat ons land weer in het zand zou bijten ten voordele van Nederland, dat aantrekkelijker is dankzij goedkopere flexarbeiders en minder machtige vakbonden.

Premier Charles Michel reageert dinsdag tevreden op de komst van Alibaba. 'Dit is goed nieuws voor de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van ons land', aldus de premier op Twitter.

'We hebben hen kunnen overtuigen van het fiscaal gunstige klimaat in ons land en van de kwaliteit van onze werknemers. Dankzij deze belangrijke investering van een wereldspeler op het vlak van e-commerce zetten we België op de kaart van de veelbelovende en groeiende digitale economie en zorgen we voor extra jobs in de nabije toekomst', luidt de reactie van de premier aan Belga.

De e-commercegigant Alibaba bevestigt dat Liège Airport zijn eerste luchthub wordt in Europa. 'De eerste vliegtuigen voor Singles Day zijn vanuit Hangzhou naar Luik vertrokken', zegt de Europese topman Terry von Bibra in De Tijd. Singles Day is het jaarlijkse koopjesfestijn van Alibaba. Na een bezoek van Alibaba-oprichter Jack Ma kondigde premier Charles Michel in de zomer aan dat de internetreus een groot distributiecentrum zou openen in Luik. Maar toen Ma kort daarna ook in Den Haag neerstreek, werd het stil bij Michel én bij Alibaba. Halfweg oktober suggereerde Het Financieele Dagblad nog dat de Nederlandse premier Rutte zich persoonlijk in de strijd had gegooid om Alibaba te overtuigen een Europese vestiging in Nederland te openen. De gemeente Weert en de luchthaven Maastricht-Aachen kwamen daarbij in aanmerking als locatie voor een distributiecentrum van Alibaba, meldde de Nederlandse krant toen.Het bericht in Het Financieele Dagblad voedde de speculatie dat ons land weer in het zand zou bijten ten voordele van Nederland, dat aantrekkelijker is dankzij goedkopere flexarbeiders en minder machtige vakbonden.Premier Charles Michel reageert dinsdag tevreden op de komst van Alibaba. 'Dit is goed nieuws voor de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van ons land', aldus de premier op Twitter.'We hebben hen kunnen overtuigen van het fiscaal gunstige klimaat in ons land en van de kwaliteit van onze werknemers. Dankzij deze belangrijke investering van een wereldspeler op het vlak van e-commerce zetten we België op de kaart van de veelbelovende en groeiende digitale economie en zorgen we voor extra jobs in de nabije toekomst', luidt de reactie van de premier aan Belga.