'Als ik naar de volledige markt kijk, naar hoe de klanten veranderen en naar de omvang van onze schulden, dan is het overduidelijk dat SAS strijdt', zo zei de ceo in de Deense krant Finans. Volgens de topman kampt de luchtvaartmaatschappij met verschillende problemen, zoals de aanhoudende daling van de zakenreizen en 'sociale akkoorden die duurder zijn' dan bij de concurrentie.

Van der Werff roept de vakbonden bijeen voor sociaal overleg. Hij wil drie maanden met hen onderhandelen over lagere kosten en meer flexibiliteit. 'Dat vereist begrip en goede wil van iedereen', aldus de ceo. 'SAS moet concurrentieel zijn om te kunnen overleven, zich te ontwikkelen en banen te creëren.'

Rond de middag stond het aandeel SAS op de beurs van Stochkholm op een verlies van 12,3 procent. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij schrapte vorig jaar 5.000 banen, of 40 procent van het personeelsbestand. In mei kondigde ze aan dat ze van de Deense en de Zweedse staat nog eens 300 miljoen euro krediet kreeg om de coronacrisis te kunnen overleven. Eerder had SAS al een gelijkaardig krediet gekregen en er was ook een kapitaalverhoging in 2020.

'Als ik naar de volledige markt kijk, naar hoe de klanten veranderen en naar de omvang van onze schulden, dan is het overduidelijk dat SAS strijdt', zo zei de ceo in de Deense krant Finans. Volgens de topman kampt de luchtvaartmaatschappij met verschillende problemen, zoals de aanhoudende daling van de zakenreizen en 'sociale akkoorden die duurder zijn' dan bij de concurrentie. Van der Werff roept de vakbonden bijeen voor sociaal overleg. Hij wil drie maanden met hen onderhandelen over lagere kosten en meer flexibiliteit. 'Dat vereist begrip en goede wil van iedereen', aldus de ceo. 'SAS moet concurrentieel zijn om te kunnen overleven, zich te ontwikkelen en banen te creëren.' Rond de middag stond het aandeel SAS op de beurs van Stochkholm op een verlies van 12,3 procent. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij schrapte vorig jaar 5.000 banen, of 40 procent van het personeelsbestand. In mei kondigde ze aan dat ze van de Deense en de Zweedse staat nog eens 300 miljoen euro krediet kreeg om de coronacrisis te kunnen overleven. Eerder had SAS al een gelijkaardig krediet gekregen en er was ook een kapitaalverhoging in 2020.