Tussen de leiding van het bedrijf en de bijna 1.500 piloten speelt al langer een loonconflict. De bemiddelingsgesprekken tussen het bedrijf en de vakbonden zijn vrijdagmorgen zonder akkoord beëindigd. Sindsdien zijn door de acties van de bonden al honderden vluchten geschrapt. Vrijdag werden daardoor 72.000 passagiers getroffen, zaterdag gaat het om 34.000 mensen.

Zowel de binnenlandse vluchten, de vluchten van en naar Europa als de langeafstandvluchten worden getroffen. SAS vliegt ook vanaf Brussels Airport. Volgens de website van de Belgische luchthaven zijn daar zondag in totaal acht vluchten geschrapt: van en naar Kopenhagen en Oslo is telkens één vlucht geannuleerd, op de verbinding met Stockholm gaat het om twee aankomende en vertrekkende vluchten.

De vluchten uitgevoerd door partners van SAS zijn niet getroffen. Het gaat om 30 procent van de vertrekkende vluchten, meldt SAS nog. De piloten staken voor 2,3 procent opslag en een betere planning van de uurroosters.

Tussen de leiding van het bedrijf en de bijna 1.500 piloten speelt al langer een loonconflict. De bemiddelingsgesprekken tussen het bedrijf en de vakbonden zijn vrijdagmorgen zonder akkoord beëindigd. Sindsdien zijn door de acties van de bonden al honderden vluchten geschrapt. Vrijdag werden daardoor 72.000 passagiers getroffen, zaterdag gaat het om 34.000 mensen. Zowel de binnenlandse vluchten, de vluchten van en naar Europa als de langeafstandvluchten worden getroffen. SAS vliegt ook vanaf Brussels Airport. Volgens de website van de Belgische luchthaven zijn daar zondag in totaal acht vluchten geschrapt: van en naar Kopenhagen en Oslo is telkens één vlucht geannuleerd, op de verbinding met Stockholm gaat het om twee aankomende en vertrekkende vluchten. De vluchten uitgevoerd door partners van SAS zijn niet getroffen. Het gaat om 30 procent van de vertrekkende vluchten, meldt SAS nog. De piloten staken voor 2,3 procent opslag en een betere planning van de uurroosters.