"De hemel klaart beetje bij beetje op boven de arbeidsmarkt, na een lange tumultueuze periode", zegt Philippe Lacroix van ManpowerGroup België-Luxemburg in een toelichting bij de driemaandelijkse barometer die de tewerkstellingsvooruitzichten van bedrijfsleiders in ons land peilt.

Volgens de barometer overweegt 6 procent van de 750 bevraagde werkgevers het komende kwartaal personeel aan te werven. 2 procent houdt er evenwel rekening mee banen te moeten schrappen.

In ieder geval komt de zogenaamde nettotewerkstellingsprognose van Manpower met +3 op het hoogste peil sinds de lente van 2012, wat volgens de HR-specialist wijst op 'een geleidelijk herstel van het werkgeversvertrouwen'.

De nettotewerkstellingsprognose is het verschil tussen het percentage werkgevers dat medewerkers zal aanwerven, en het percentage dat personeel zal ontslaan (na uitzuivering van de seizoensinvloeden).

Zowel in Wallonië (+4) als in Brussel (+3) blijken de werkgevers positiever gestemd, maar niet in Vlaanderen. In het Vlaamse gewest stagneert de index namelijk op '0'.

Vooralsnog geen reden tot euforie, zo blijkt: "De vooruitzichten blijven te bescheiden om de werkloosheid op zich, in het bijzonder van de laaggeschoolden, te temperen, noch om de tewerkstelling echt opnieuw aan te zwengelen," aldus Lacroix. (BO)

"De hemel klaart beetje bij beetje op boven de arbeidsmarkt, na een lange tumultueuze periode", zegt Philippe Lacroix van ManpowerGroup België-Luxemburg in een toelichting bij de driemaandelijkse barometer die de tewerkstellingsvooruitzichten van bedrijfsleiders in ons land peilt.Volgens de barometer overweegt 6 procent van de 750 bevraagde werkgevers het komende kwartaal personeel aan te werven. 2 procent houdt er evenwel rekening mee banen te moeten schrappen. In ieder geval komt de zogenaamde nettotewerkstellingsprognose van Manpower met +3 op het hoogste peil sinds de lente van 2012, wat volgens de HR-specialist wijst op 'een geleidelijk herstel van het werkgeversvertrouwen'. De nettotewerkstellingsprognose is het verschil tussen het percentage werkgevers dat medewerkers zal aanwerven, en het percentage dat personeel zal ontslaan (na uitzuivering van de seizoensinvloeden).Zowel in Wallonië (+4) als in Brussel (+3) blijken de werkgevers positiever gestemd, maar niet in Vlaanderen. In het Vlaamse gewest stagneert de index namelijk op '0'.Vooralsnog geen reden tot euforie, zo blijkt: "De vooruitzichten blijven te bescheiden om de werkloosheid op zich, in het bijzonder van de laaggeschoolden, te temperen, noch om de tewerkstelling echt opnieuw aan te zwengelen," aldus Lacroix. (BO)