Jules Clarysse is een internationaal georiënteerd bedrijf in bad- en keukenlinnen met hoofdzetel in het West-Vlaamse Pittem. Na de kaalslag van de voorbije jaren in de sector (achtereenvolgens verdwenen Santens, Byttebier Home Textiles, Maes Home Textiles en Messiaen van de kaart) wist alleen Jules Clarysse zich staande te houden. Ook dit familiebedrijf kende het moeilijk en de cijfers kleurden even rood, maar het wist zich keurig te herpakken onder impuls van de gedreven broers Luc en Bernard Clarysse.

Aandelenpakket Francisca Clarysse

Het bedrijf verkoopt dagelijks meer dan 100.000 handdoeken en levert ook aan 17 van de top 20 retailers wereldwijd. Het mag zich met een omzet van om en bij de 45 miljoen euro en een 200 medewerkers Europees marktleider rekenen.

Luc Tack, die geen commentaar wenst te geven, verwerft de meerderheid via het aandelenpakket van eigen vrouw. Dat is Francisca Clarysse, sinds jaar en dag mede-aandeelhouder in het textielbedrijf. De eigenaar van Picanol had al een minderheid en groeit nu dus door naar een meerderheid.

Jules Clarysse heeft een groot aantal getouwen van Picanol staan. De broers Luc en Bernard blijven tot nader order operationeel actief. De raad van bestuur van Jules Clarysse wordt voortaan voorgezeten door baron Hugo Van Damme.

Jules Clarysse is een internationaal georiënteerd bedrijf in bad- en keukenlinnen met hoofdzetel in het West-Vlaamse Pittem. Na de kaalslag van de voorbije jaren in de sector (achtereenvolgens verdwenen Santens, Byttebier Home Textiles, Maes Home Textiles en Messiaen van de kaart) wist alleen Jules Clarysse zich staande te houden. Ook dit familiebedrijf kende het moeilijk en de cijfers kleurden even rood, maar het wist zich keurig te herpakken onder impuls van de gedreven broers Luc en Bernard Clarysse. Het bedrijf verkoopt dagelijks meer dan 100.000 handdoeken en levert ook aan 17 van de top 20 retailers wereldwijd. Het mag zich met een omzet van om en bij de 45 miljoen euro en een 200 medewerkers Europees marktleider rekenen. Luc Tack, die geen commentaar wenst te geven, verwerft de meerderheid via het aandelenpakket van eigen vrouw. Dat is Francisca Clarysse, sinds jaar en dag mede-aandeelhouder in het textielbedrijf. De eigenaar van Picanol had al een minderheid en groeit nu dus door naar een meerderheid. Jules Clarysse heeft een groot aantal getouwen van Picanol staan. De broers Luc en Bernard blijven tot nader order operationeel actief. De raad van bestuur van Jules Clarysse wordt voortaan voorgezeten door baron Hugo Van Damme.