Latexco uit Tielt produceert matrassen en kussens uit latex en PU-schuim. Het bedrijf telt meer dan 400 werknemers in België, Spanje, Indonesië en Singapore. Het bedrijf was al die jaren in handen van de familie Luc Maes. Die was al even op zoek naar een opvolger. Beide families kennen elkaar ook al zeer lang.

Tack neemt alle activiteiten en medewerkers van Latexco over. De overname gebeurt via Harmony Industries, een vennootschap van Tack. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.

Luc Tack is vooral bekend als eigenaar van chemiegroep Tessenderlo en weefmachinebouwer Picanol, maar is ook actief in andere domeinen. Zo is hij eigenaar van een cluster interieurtextielbedrijven, tankbedrijf Tankterminal of nog Artilat (matrasschuim).

'We hebben vandaag met de familie van Luc Maes een akkoord bereikt over de continuïteit van het bedrijf Latexco. We kijken er dan ook naar uit om samen met de medewerkers een sterke toekomst uit te bouwen voor Latexco', wordt Tack geciteerd in het persbericht.

Bij Latexco was maandag niemand bereikbaar voor commentaar. Wel wordt eigenaar Luc Maes geciteerd. 'Op mijn beurt ben ik verheugd dat we met de familie Tack in zee kunnen gaan en dat ik met een gerust gemoed de overdracht van mijn bedrijf heb kunnen regelen. De keuze van Luc Tack geeft me vertrouwen want ik ben ervan overtuigd dat Latexco op deze manier een sterkere toekomst heeft. Ook mijn dochter Carole staat volledig achter deze transactie'.

Latexco uit Tielt produceert matrassen en kussens uit latex en PU-schuim. Het bedrijf telt meer dan 400 werknemers in België, Spanje, Indonesië en Singapore. Het bedrijf was al die jaren in handen van de familie Luc Maes. Die was al even op zoek naar een opvolger. Beide families kennen elkaar ook al zeer lang.Tack neemt alle activiteiten en medewerkers van Latexco over. De overname gebeurt via Harmony Industries, een vennootschap van Tack. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.Luc Tack is vooral bekend als eigenaar van chemiegroep Tessenderlo en weefmachinebouwer Picanol, maar is ook actief in andere domeinen. Zo is hij eigenaar van een cluster interieurtextielbedrijven, tankbedrijf Tankterminal of nog Artilat (matrasschuim).'We hebben vandaag met de familie van Luc Maes een akkoord bereikt over de continuïteit van het bedrijf Latexco. We kijken er dan ook naar uit om samen met de medewerkers een sterke toekomst uit te bouwen voor Latexco', wordt Tack geciteerd in het persbericht.Bij Latexco was maandag niemand bereikbaar voor commentaar. Wel wordt eigenaar Luc Maes geciteerd. 'Op mijn beurt ben ik verheugd dat we met de familie Tack in zee kunnen gaan en dat ik met een gerust gemoed de overdracht van mijn bedrijf heb kunnen regelen. De keuze van Luc Tack geeft me vertrouwen want ik ben ervan overtuigd dat Latexco op deze manier een sterkere toekomst heeft. Ook mijn dochter Carole staat volledig achter deze transactie'.