Het zal zich toeleggen op 'mobility design & architecture'. "Met dit initiatief breng ik mijn professionele uitdagingen en persoonlijke passies samen", zegt Lowie Vermeersch.

Vermeersch zich toeleggen op het ontwerpen van alle aspecten die maar iets met mobiliteit te maken hebben. Het bureau wordt opgebouwd rond een sterk team, met Vermeersch als hoofdaandeelhouder. Zijn medewerkers en medewerkende vennoten hebben ervaring in automotive design. "Vanuit die achtergrond willen we ook nieuwe auto's en andere voertuigen ontwerpen voor internationale klanten, en fungeren we als strategische partner bij het opbouwen van hun merk", aldus Vermeersch. "Maar we willen onze expertise ook gebruiken voor andere onderwerpen waarin de emotionele en esthetische beleving een belangrijke rol speelt. We kiezen voor een multidisciplinaire benadering die de focus verruimt van voertuig naar mobiliteit."

Het ontwerpbureau zal twee uitvalbasissen hebben: één in Brussel en één in het Italiaanse Turijn, waar Vermeersch jarenlang als topdesigner aan de slag was bij Pininfarina. De officiële opening is gepland voor de lente. Lowie Vermeersch blijft ook bestuurder bij de Stichting Interieur waarvoor wie hij ook de vernieuwing van de biënnale (oktober 2012) helpt uitdenken.

KC

Het zal zich toeleggen op 'mobility design & architecture'. "Met dit initiatief breng ik mijn professionele uitdagingen en persoonlijke passies samen", zegt Lowie Vermeersch. Vermeersch zich toeleggen op het ontwerpen van alle aspecten die maar iets met mobiliteit te maken hebben. Het bureau wordt opgebouwd rond een sterk team, met Vermeersch als hoofdaandeelhouder. Zijn medewerkers en medewerkende vennoten hebben ervaring in automotive design. "Vanuit die achtergrond willen we ook nieuwe auto's en andere voertuigen ontwerpen voor internationale klanten, en fungeren we als strategische partner bij het opbouwen van hun merk", aldus Vermeersch. "Maar we willen onze expertise ook gebruiken voor andere onderwerpen waarin de emotionele en esthetische beleving een belangrijke rol speelt. We kiezen voor een multidisciplinaire benadering die de focus verruimt van voertuig naar mobiliteit." Het ontwerpbureau zal twee uitvalbasissen hebben: één in Brussel en één in het Italiaanse Turijn, waar Vermeersch jarenlang als topdesigner aan de slag was bij Pininfarina. De officiële opening is gepland voor de lente. Lowie Vermeersch blijft ook bestuurder bij de Stichting Interieur waarvoor wie hij ook de vernieuwing van de biënnale (oktober 2012) helpt uitdenken. KC