Het brutodividend van Lotus wordt opgetrokken van 10,8 naar 12,4 euro per aandeel. Dat blijkt uit de jaarresultaten van de speculoosbakker uit Lembeke.

Lotus kon de omzet vorig jaar optrekken met bijna 5 pct tot 348 miljoen euro, vooral dankzij het internationale succes van speculoos en speculoospasta en de groei van Lotus Dinosaurus en wafels. Zo kon Lotus mooie groei voorleggen voor speculoos en speculoospasta in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Israël.

Lotus zegt nadrukkelijk te blijven investeren in marketing en sales. Er zal ook volop worden ingezet op de verdere groei van Lotus Dinosaurus, ook in het buitenland. De koekjesmaker wil tevens groeien in China. Lotus heeft er een eigen verkoopkantoor, met het oog op verdere groei en marktpenetratie.

Wat de vooruitzichten betreft, luidt het dat het bedrijf overtuigd is dat de juiste strategie en goede basis aanwezig zijn "om op termijn op een rendabele wijze verder te blijven groeien." (Belga/NS)

Het brutodividend van Lotus wordt opgetrokken van 10,8 naar 12,4 euro per aandeel. Dat blijkt uit de jaarresultaten van de speculoosbakker uit Lembeke. Lotus kon de omzet vorig jaar optrekken met bijna 5 pct tot 348 miljoen euro, vooral dankzij het internationale succes van speculoos en speculoospasta en de groei van Lotus Dinosaurus en wafels. Zo kon Lotus mooie groei voorleggen voor speculoos en speculoospasta in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Israël. Lotus zegt nadrukkelijk te blijven investeren in marketing en sales. Er zal ook volop worden ingezet op de verdere groei van Lotus Dinosaurus, ook in het buitenland. De koekjesmaker wil tevens groeien in China. Lotus heeft er een eigen verkoopkantoor, met het oog op verdere groei en marktpenetratie. Wat de vooruitzichten betreft, luidt het dat het bedrijf overtuigd is dat de juiste strategie en goede basis aanwezig zijn "om op termijn op een rendabele wijze verder te blijven groeien." (Belga/NS)