Met de overname investeert Lotus in een eigen verkoopkantoor in Zuid-Korea, dat een groeiende vraag kent naar geïmporteerde voedingsproducten waaronder koekjes. Vorig jaar startte Lotus ook al een eigen verkoopkantoor in China. Volgens Lotus-ceo Jan Boone kent het speculooskoekje in Zuid-Korea heel wat naamsbekendheid. "Het is niet zo dat we er het dure koekje zijn. We zijn er bekend bij heel wat gezinnen."

De overname van de distributiepartner met dezelfde naam komt er nu één van de oprichters met pensioen gaat, vertelt Boone. "We wilden continuïteit". Lotus Korea verdeelt in Zuid-Korea koekjes en chocolade voor Europese en Amerikaanse merkfabrikanten. Die schaalgrootte maakte de overname mee economisch interessant. Lotus Korea realiseert een gemiddelde omzet van 30 miljoen euro en een winst vóór belastingen van ongeveer 10 procent. Het bedrijf telt 60 medewerkers.

Het eigen verkoopkantoor in Korea ondersteunt de verdere groei in de Aziatische markt, goed voor zo'n 10 procent van de omzet van Lotus. Wat de concrete ambities zijn van de koekjesbakker in Azië, wil topman Boone niet kwijt. "We geloven vanuit de groep heel sterk in speculoos als universeel koekje. Dat geldt voor Azië, Europa en Amerika." (Belga/NS)

Met de overname investeert Lotus in een eigen verkoopkantoor in Zuid-Korea, dat een groeiende vraag kent naar geïmporteerde voedingsproducten waaronder koekjes. Vorig jaar startte Lotus ook al een eigen verkoopkantoor in China. Volgens Lotus-ceo Jan Boone kent het speculooskoekje in Zuid-Korea heel wat naamsbekendheid. "Het is niet zo dat we er het dure koekje zijn. We zijn er bekend bij heel wat gezinnen." De overname van de distributiepartner met dezelfde naam komt er nu één van de oprichters met pensioen gaat, vertelt Boone. "We wilden continuïteit". Lotus Korea verdeelt in Zuid-Korea koekjes en chocolade voor Europese en Amerikaanse merkfabrikanten. Die schaalgrootte maakte de overname mee economisch interessant. Lotus Korea realiseert een gemiddelde omzet van 30 miljoen euro en een winst vóór belastingen van ongeveer 10 procent. Het bedrijf telt 60 medewerkers. Het eigen verkoopkantoor in Korea ondersteunt de verdere groei in de Aziatische markt, goed voor zo'n 10 procent van de omzet van Lotus. Wat de concrete ambities zijn van de koekjesbakker in Azië, wil topman Boone niet kwijt. "We geloven vanuit de groep heel sterk in speculoos als universeel koekje. Dat geldt voor Azië, Europa en Amerika." (Belga/NS)