Volgens de koekjesbakker werd de regio Azië-Pacific de voorbije jaren steeds belangrijker voor Lotus Biscoff en is er nog een groot groeipotentieel voor het speculoosmerk. Door nu ook op dit continent een productiefaciliteit te bouwen, wil de fabrikant 'sneller kunnen inspelen op regionale opportuniteiten en zowel de transportkosten als de ecologische voetafdruk verminderen'.

Er werd gekozen voor Thailand omwille van onder andere de centrale ligging van het land in de regio, de aanwezigheid van een sterke voedingsindustrie en de arbeidsregelgeving en -kost, klinkt het in een mededeling.

Het project in de provincie Chonburi gaat definitief van start nadat de aankoop van de industriegrond tijdens de komende maanden afgerond wordt. Volgens de huidige timing zal de eerste lijn operationeel zijn in 2026, aldus nog Lotus Bakeries. Sinds augustus 2019 rollen er ook in de Amerikaanse deelstaat Noord-Carolina al speculoosproducten van de band.

Volgens de koekjesbakker werd de regio Azië-Pacific de voorbije jaren steeds belangrijker voor Lotus Biscoff en is er nog een groot groeipotentieel voor het speculoosmerk. Door nu ook op dit continent een productiefaciliteit te bouwen, wil de fabrikant 'sneller kunnen inspelen op regionale opportuniteiten en zowel de transportkosten als de ecologische voetafdruk verminderen'. Er werd gekozen voor Thailand omwille van onder andere de centrale ligging van het land in de regio, de aanwezigheid van een sterke voedingsindustrie en de arbeidsregelgeving en -kost, klinkt het in een mededeling. Het project in de provincie Chonburi gaat definitief van start nadat de aankoop van de industriegrond tijdens de komende maanden afgerond wordt. Volgens de huidige timing zal de eerste lijn operationeel zijn in 2026, aldus nog Lotus Bakeries. Sinds augustus 2019 rollen er ook in de Amerikaanse deelstaat Noord-Carolina al speculoosproducten van de band.