Zondag raakte de transactie al bekend. Nu bevestigt Balta in een mededeling de overname. Een transactieprijs wordt niet vrijgegeven.

Lone Star Funds neemt de producent van tapijt en karpetten over van investeringsfonds Doughty Hanson, Filip Balcaen en het management. Het is de bedoeling de transactie tegen eind augustus af te ronden.

De Balta Group, opgericht in 1964, is een wereldwijd marktleider in mechanisch geweven karpetten en is de Europese marktleider in kamerbreed tapijt. Balta is ook actief in tapijttegels.

De Balta Group heeft 3.300 medewerkers in acht productievestigingen wereldwijd, waarvan zes in België en 2 in Turkije. De groep heeft ook distributiecentra in Sint-Niklaas en de VS.

De Balta Group realiseerde in 2014 een netto omzet van 520 miljoen euro en een ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 65 miljoen euro.

"Het management is van mening dat Lone Star de beste partner is voor de verdere ontwikkeling van de Group", luidt het in een mededeling. "Ik ben zelfverzekerd dat bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf, wij dit zullen kunnen doen vanuit een sterke positie. Wij zullen blijven verder bouwen aan ons succes door te innoveren, door onze business wereldwijd te versterken en te laten groeien via voortdurende strategische investeringen in België en Turkije zowel als door gerichte acquisities", wordt Balta-CEO Hendrik Deruyck geciteerd. (Belga/BO)

Een interview met Balta-CEO Hendrik Deruyck leest u vanavond in The Daily Trends

Zondag raakte de transactie al bekend. Nu bevestigt Balta in een mededeling de overname. Een transactieprijs wordt niet vrijgegeven. Lone Star Funds neemt de producent van tapijt en karpetten over van investeringsfonds Doughty Hanson, Filip Balcaen en het management. Het is de bedoeling de transactie tegen eind augustus af te ronden. De Balta Group, opgericht in 1964, is een wereldwijd marktleider in mechanisch geweven karpetten en is de Europese marktleider in kamerbreed tapijt. Balta is ook actief in tapijttegels.De Balta Group heeft 3.300 medewerkers in acht productievestigingen wereldwijd, waarvan zes in België en 2 in Turkije. De groep heeft ook distributiecentra in Sint-Niklaas en de VS. De Balta Group realiseerde in 2014 een netto omzet van 520 miljoen euro en een ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 65 miljoen euro. "Het management is van mening dat Lone Star de beste partner is voor de verdere ontwikkeling van de Group", luidt het in een mededeling. "Ik ben zelfverzekerd dat bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf, wij dit zullen kunnen doen vanuit een sterke positie. Wij zullen blijven verder bouwen aan ons succes door te innoveren, door onze business wereldwijd te versterken en te laten groeien via voortdurende strategische investeringen in België en Turkije zowel als door gerichte acquisities", wordt Balta-CEO Hendrik Deruyck geciteerd. (Belga/BO)