Niet alle horecazaken moeten een witte kassa hebben. Wie jaarlijks minder dan 25.000 euro omzet haalt uit voeding, is vrijgesteld. "We hebben geëist dat dit principe in het charter zou komen. Iedere horecaondernemer verschijnt op die manier met dezelfde kansen aan de start", aldus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Hetzelfde geldt voor kleine overtredingen. Daar staan geen sancties tegenover. Logisch, want missen is menselijk, zeker nu het gebruik van de witte kassa nog nieuw is." Momenteel hebben circa 16.000 van de 23.000 geregistreerde horecazaken een witte kassa. Gezien de verscherpte controles vanaf 1 mei zal een deel van de 7.000 zaken die de witte kassa nog niet gebruiken dat zeer binnenkort wel doen, verwacht het NSZ. Een ander deel zal zijn zaak stopzetten of failliet gaan. Dat zaken die nog geen witte kassa hebben geïnstalleerd nu gecontroleerd zullen worden, vindt NSZ in het kader van de eerlijke concurrentie in de sector logisch, al mag het niet leiden tot een kaalslag in de horeca, besluit de organisatie. (Belga)

Niet alle horecazaken moeten een witte kassa hebben. Wie jaarlijks minder dan 25.000 euro omzet haalt uit voeding, is vrijgesteld. "We hebben geëist dat dit principe in het charter zou komen. Iedere horecaondernemer verschijnt op die manier met dezelfde kansen aan de start", aldus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Hetzelfde geldt voor kleine overtredingen. Daar staan geen sancties tegenover. Logisch, want missen is menselijk, zeker nu het gebruik van de witte kassa nog nieuw is." Momenteel hebben circa 16.000 van de 23.000 geregistreerde horecazaken een witte kassa. Gezien de verscherpte controles vanaf 1 mei zal een deel van de 7.000 zaken die de witte kassa nog niet gebruiken dat zeer binnenkort wel doen, verwacht het NSZ. Een ander deel zal zijn zaak stopzetten of failliet gaan. Dat zaken die nog geen witte kassa hebben geïnstalleerd nu gecontroleerd zullen worden, vindt NSZ in het kader van de eerlijke concurrentie in de sector logisch, al mag het niet leiden tot een kaalslag in de horeca, besluit de organisatie. (Belga)