Dat de Britse verzekeringsmarkt zijn Europese basis in Brussel gaat vestigen, lekte woensdag al uit. Donderdag wordt het nieuws dus bevestigd.

"Uitstekend nieuws voor de geloofwaardigheid van ons land"

"Ik ben enorm verheugd dat een internationaal gerenommeerde en gerespecteerde instelling als Lloyd's voor Brussel gekozen heeft", reageert minister Van Overtveldt. "De intensieve gesprekken die we de jongste maanden met Lloyd's gevoerd hebben, leveren nu resultaat op. Dit bewijst ook dat de positie van Brussel als financieel centrum verbetert, en het kan een aanzuigeffect genereren op andere verzekeraars en gespecialiseerde financiële instellingen, waarin Brussel al een sterke traditie heeft."

Ook de premier Charles Michel reageert verheugd op de komst van Lloyd's. "Uitstekend nieuws voor de geloofwaardigheid van ons land", zo reageert hij. "Dit toont de aantrekkelijkheid van België aan als land om te investeren na de Brexit."

Brussel als financieel centrum

Premier Michel en minister Van Overtveldt hadden de jongste tijd meermaals contact met Lloyd's. Op het World Economic Forum in Davos zat de eerste minister nog samen met voorzitter John Nelson. Michel zette daarbij de hervormingen in de verf die de Belgische regering doorvoert en de plannen om Brussel uit te bouwen als financieel centrum.

"We wisten dat België op de shortlist stond", aldus nog een verheugde premier in een reactie aan Belga. Hij is blij dat de knoop nu is doorgehakt en besluit dat contacten met het gespecialiseerde verzekeringssyndicaat "blijkbaar wel hun nut hebben gehad".

Lloyd's is de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. Het heeft een uniek model waarbij het zelf geen verzekeringsrisico's onderschrijft maar een verzekeringsmarkt organiseert voor zowat 2.000 leden en 90 syndicaten. Het is de eerste keer dat Lloyd's voet aan wal zet op het Europese vasteland.

Anticiperen op gevolgen Brexit

Lloyd's anticipeert zo op de mogelijke gevolgen van de Brexit voor de toegang van het Verenigd Koninkrijk tot de Europese eengemaakte markt. "Het is belangrijk dat we de markt en de klanten oplossingen kunnen bieden en dat we zonder onderbrekingen zaken kunnen blijven doen wanneer het VK de EU verlaat", zegt CEO Beale. Normaal trekt Londen in het voorjaar van 2019 de deur van de EU achter zich dicht.

CEO Inga Beale bevestigt dat "Brussel beantwoordt aan de vereiste van een robuust regelgevend kader op een centrale Europese locatie". "Ik ben verheugd over de kansen die de markt geboden wordt door de toegang tot Europa."

Dat de Britse verzekeringsmarkt zijn Europese basis in Brussel gaat vestigen, lekte woensdag al uit. Donderdag wordt het nieuws dus bevestigd. "Ik ben enorm verheugd dat een internationaal gerenommeerde en gerespecteerde instelling als Lloyd's voor Brussel gekozen heeft", reageert minister Van Overtveldt. "De intensieve gesprekken die we de jongste maanden met Lloyd's gevoerd hebben, leveren nu resultaat op. Dit bewijst ook dat de positie van Brussel als financieel centrum verbetert, en het kan een aanzuigeffect genereren op andere verzekeraars en gespecialiseerde financiële instellingen, waarin Brussel al een sterke traditie heeft." Ook de premier Charles Michel reageert verheugd op de komst van Lloyd's. "Uitstekend nieuws voor de geloofwaardigheid van ons land", zo reageert hij. "Dit toont de aantrekkelijkheid van België aan als land om te investeren na de Brexit." Premier Michel en minister Van Overtveldt hadden de jongste tijd meermaals contact met Lloyd's. Op het World Economic Forum in Davos zat de eerste minister nog samen met voorzitter John Nelson. Michel zette daarbij de hervormingen in de verf die de Belgische regering doorvoert en de plannen om Brussel uit te bouwen als financieel centrum. "We wisten dat België op de shortlist stond", aldus nog een verheugde premier in een reactie aan Belga. Hij is blij dat de knoop nu is doorgehakt en besluit dat contacten met het gespecialiseerde verzekeringssyndicaat "blijkbaar wel hun nut hebben gehad". Lloyd's is de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. Het heeft een uniek model waarbij het zelf geen verzekeringsrisico's onderschrijft maar een verzekeringsmarkt organiseert voor zowat 2.000 leden en 90 syndicaten. Het is de eerste keer dat Lloyd's voet aan wal zet op het Europese vasteland. Lloyd's anticipeert zo op de mogelijke gevolgen van de Brexit voor de toegang van het Verenigd Koninkrijk tot de Europese eengemaakte markt. "Het is belangrijk dat we de markt en de klanten oplossingen kunnen bieden en dat we zonder onderbrekingen zaken kunnen blijven doen wanneer het VK de EU verlaat", zegt CEO Beale. Normaal trekt Londen in het voorjaar van 2019 de deur van de EU achter zich dicht. CEO Inga Beale bevestigt dat "Brussel beantwoordt aan de vereiste van een robuust regelgevend kader op een centrale Europese locatie". "Ik ben verheugd over de kansen die de markt geboden wordt door de toegang tot Europa."