Dat meldt De Tijd vrijdag.

CDO's of collateralized debt obligations zijn herverpakte kredieten die een forse waardevermindering kenden als gevolg van de financiële crisis in 2008. Bedrijven of vermogende particulieren die in de obligaties hadden geïnvesteerd, werden met forse minwaarden geconfronteerd.

De meeste bedrijven hebben de financiële instrumenten volledig afgeschreven, aldus De Tijd.

Herman Van de Velde, gedelegeerd bestuurder van de lingeriegroep, maakt niet bekend wat zijn bedrijf precies wil bereiken. Mogelijk stelt Van de Velde een vordering in omdat het bedrijf bij de aankoop van de CDO's door KBC werd misleid.

Onder meer Galapagos zei dat KBC het product had verkocht als een veilige belegging, een equivalent voor een cashinvestering. Niet toevallig hadden de bewuste bedrijven veel cash op de balans. Ook kan Van de Velde een schadevergoeding eisen omdat de CDO's fors in waarde zijn gedaald. Van de Velde heeft inmiddels KBC de wacht aangezegd als huisbankier.

Dat meldt De Tijd vrijdag. CDO's of collateralized debt obligations zijn herverpakte kredieten die een forse waardevermindering kenden als gevolg van de financiële crisis in 2008. Bedrijven of vermogende particulieren die in de obligaties hadden geïnvesteerd, werden met forse minwaarden geconfronteerd. De meeste bedrijven hebben de financiële instrumenten volledig afgeschreven, aldus De Tijd. Herman Van de Velde, gedelegeerd bestuurder van de lingeriegroep, maakt niet bekend wat zijn bedrijf precies wil bereiken. Mogelijk stelt Van de Velde een vordering in omdat het bedrijf bij de aankoop van de CDO's door KBC werd misleid. Onder meer Galapagos zei dat KBC het product had verkocht als een veilige belegging, een equivalent voor een cashinvestering. Niet toevallig hadden de bewuste bedrijven veel cash op de balans. Ook kan Van de Velde een schadevergoeding eisen omdat de CDO's fors in waarde zijn gedaald. Van de Velde heeft inmiddels KBC de wacht aangezegd als huisbankier.