"Alles lag administratief en bouwtechnisch klaar om het op te starten", zegt de smaragdspecialist Eddy Vleeschdrager, die de goederen had gewaarmerkt in opdracht van de revisor van MAC, in een interview met Trends. "Het project kreeg door dit beslag vijf jaar vertraging. Ondertussen liepen de intresten en daalde de partij in waarde door de gedaalde dollarkoers. Het werk van correcte investeerders ging er bijna aan kapot."

Advocaat Marc Crommen, die optrad voor MAC en de zaakvoerders, vreest enkel dat het parket in beroep zal gaan tegen de vrijspraak. "Dan zijn we weer een jaar verder en blijven de goederen onder beslag", klinkt het. "Mijn enige hoop is dat we dan een snelle behandeling krijgen, kwestie dat die zaak snel achter de rug is. Tot hierover meer duidelijkheid is, blijft de investering geblokkeerd."

H.B.

"Alles lag administratief en bouwtechnisch klaar om het op te starten", zegt de smaragdspecialist Eddy Vleeschdrager, die de goederen had gewaarmerkt in opdracht van de revisor van MAC, in een interview met Trends. "Het project kreeg door dit beslag vijf jaar vertraging. Ondertussen liepen de intresten en daalde de partij in waarde door de gedaalde dollarkoers. Het werk van correcte investeerders ging er bijna aan kapot." Advocaat Marc Crommen, die optrad voor MAC en de zaakvoerders, vreest enkel dat het parket in beroep zal gaan tegen de vrijspraak. "Dan zijn we weer een jaar verder en blijven de goederen onder beslag", klinkt het. "Mijn enige hoop is dat we dan een snelle behandeling krijgen, kwestie dat die zaak snel achter de rug is. Tot hierover meer duidelijkheid is, blijft de investering geblokkeerd." H.B.