Lidl heeft een koopovereenkomst getekend voor een terrein van 137.000 vierkante meter. Met de bouw van het logistieke centrum van 44.000 vierkante meter gaat een investering gepaard van ongeveer 43 miljoen euro, meldt het bedrijf.

De start van de werken is voorzien voor medio 2015. Het hoogtechnologische verdeelcentrum moet, eens afgewerkt in 2016, zo'n 100 bijkomende arbeidsplaatsen scheppen. "Het logistiek centrum ligt helemaal in lijn met de uitbreidingsplannen van Lidl in België", klinkt het. "Het nieuwe duurzame distributiecentrum vormt immers niet alleen een stimulans voor de expansieplannen van Lidl in de regio Luxemburg/Groothertogdom Luxemburg, maar staat de winkelketen ook toe haar winkels te herverdelen over de verschillende distributiecentra. Zo scheppen we de logistieke ruimte voor een verdere uitbreiding van het winkelnetwerk in Vlaanderen, op termijn goed voor bijkomende investeringen en jobs in de Vlaamse economie", verduidelijkt woordvoerder Pieterjan Rynwalt. "Sinds een aantal jaar trekken we de kaart van smart discount, wat betekent dat we veel meer inzetten op versgroepen, zoals groenten, fruit, vlees en brood. Die productgroepen vragen een grote vries- en koeloppervlakte in een verdeelcentrum, zodat je de dagelijks verse aanleveringen voor een aantal uur kan stockeren, herverdelen én vlot opnieuw kan uitsturen. Vandaar dat we maar liefst 10.000 vierkante meter koeling voorzien".

Het verdeelcentrum moet instaan voor de belevering van zo'n 60 winkels in Namen, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. Lidl opende eind 2013 nog haar nieuwe distributiecentrum in Sint-Niklaas. De keten kondigde ook aan de twee andere Vlaamse verdeelcentra -in Wevelgem en Genk- verder uit te breiden. (Belga/BO)

Lidl heeft een koopovereenkomst getekend voor een terrein van 137.000 vierkante meter. Met de bouw van het logistieke centrum van 44.000 vierkante meter gaat een investering gepaard van ongeveer 43 miljoen euro, meldt het bedrijf. De start van de werken is voorzien voor medio 2015. Het hoogtechnologische verdeelcentrum moet, eens afgewerkt in 2016, zo'n 100 bijkomende arbeidsplaatsen scheppen. "Het logistiek centrum ligt helemaal in lijn met de uitbreidingsplannen van Lidl in België", klinkt het. "Het nieuwe duurzame distributiecentrum vormt immers niet alleen een stimulans voor de expansieplannen van Lidl in de regio Luxemburg/Groothertogdom Luxemburg, maar staat de winkelketen ook toe haar winkels te herverdelen over de verschillende distributiecentra. Zo scheppen we de logistieke ruimte voor een verdere uitbreiding van het winkelnetwerk in Vlaanderen, op termijn goed voor bijkomende investeringen en jobs in de Vlaamse economie", verduidelijkt woordvoerder Pieterjan Rynwalt. "Sinds een aantal jaar trekken we de kaart van smart discount, wat betekent dat we veel meer inzetten op versgroepen, zoals groenten, fruit, vlees en brood. Die productgroepen vragen een grote vries- en koeloppervlakte in een verdeelcentrum, zodat je de dagelijks verse aanleveringen voor een aantal uur kan stockeren, herverdelen én vlot opnieuw kan uitsturen. Vandaar dat we maar liefst 10.000 vierkante meter koeling voorzien". Het verdeelcentrum moet instaan voor de belevering van zo'n 60 winkels in Namen, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. Lidl opende eind 2013 nog haar nieuwe distributiecentrum in Sint-Niklaas. De keten kondigde ook aan de twee andere Vlaamse verdeelcentra -in Wevelgem en Genk- verder uit te breiden. (Belga/BO)