Vertegenwoordigers van Liberty Global -moederbedrijf van Telenet- en Altice voeren los van elkaar op onregelmatige basis gesprekken met de bank JP Morgan, die namens KPN het mandaat heeft om hierover te praten.

Officieel staat Base niet te koop. KPN zette de Belgische dochter al eens eerder in de etalage, maar de biedingen gingen toen niet door wegens te laag. Een deal is met andere woorden nog niet in het verschiet, maar KPN lijkt oren te hebben naar de voorstellen van Liberty Global en Altice. "België hoort niet bij de kernactiviteiten", vertelt analist Marc Hesselink (ABN Amro) aan De Telegraaf. KPN zou volgens Bloomberg een informele vraagprijs van 1 miljard hanteren. In 2012 vroeg het moederbrijf nog 1,6 à 1,8 miljard euro voor Base.

Fusie Telenet en Base

Zowel de Amerikaanse mediamagnaat John Malone (Liberty Global) als zijn Franse tegenhanger Patrick Drahi willen werk maken van een Europees kabelimperium.

Liberty Global heeft sinds vorig jaar een meerderheidsbelang in Telenet. "Een fusie tussen Telenet en Base zou synergievoordelen opleveren van 600 miljoen tot 700 miljoen euro", zegt zakenbank KBC Securities aan de Nederlandse krant.

Ook Altice is al actief op de Belgische, zij het dan beperkt via zijn dochter Numéricable. (Belga/NS)

Vertegenwoordigers van Liberty Global -moederbedrijf van Telenet- en Altice voeren los van elkaar op onregelmatige basis gesprekken met de bank JP Morgan, die namens KPN het mandaat heeft om hierover te praten.Officieel staat Base niet te koop. KPN zette de Belgische dochter al eens eerder in de etalage, maar de biedingen gingen toen niet door wegens te laag. Een deal is met andere woorden nog niet in het verschiet, maar KPN lijkt oren te hebben naar de voorstellen van Liberty Global en Altice. "België hoort niet bij de kernactiviteiten", vertelt analist Marc Hesselink (ABN Amro) aan De Telegraaf. KPN zou volgens Bloomberg een informele vraagprijs van 1 miljard hanteren. In 2012 vroeg het moederbrijf nog 1,6 à 1,8 miljard euro voor Base. Zowel de Amerikaanse mediamagnaat John Malone (Liberty Global) als zijn Franse tegenhanger Patrick Drahi willen werk maken van een Europees kabelimperium. Liberty Global heeft sinds vorig jaar een meerderheidsbelang in Telenet. "Een fusie tussen Telenet en Base zou synergievoordelen opleveren van 600 miljoen tot 700 miljoen euro", zegt zakenbank KBC Securities aan de Nederlandse krant. Ook Altice is al actief op de Belgische, zij het dan beperkt via zijn dochter Numéricable. (Belga/NS)