Woensdag meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat Opel aan het broeden was op een plan om via een of andere garantieregeling kopers te lokken. Dat blijkt wel degelijk te kloppen, want "dure herstellingskosten behoren daarmee tot het verleden", bevestigde Opel-topman Nick Reilly donderdag in Rüsselsheim.

De garantie zal voorlopig enkel in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gegeven worden, vernam het persagentschap Belga van een woordvoerder.

Het komt erop neer dat de garantie zal gelden voor de kopers van een nieuwe Opel, tot de wagen doorverkocht wordt of 160.000 kilometer op de teller heeft. De garantie is niet beperkt in de tijd en een tweede eigenaar zou de garantie "op gunstige wijze" kunnen overnemen.

De garantiereling geldt niet in het geval van ongevalschade en onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage.

Woensdag meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat Opel aan het broeden was op een plan om via een of andere garantieregeling kopers te lokken. Dat blijkt wel degelijk te kloppen, want "dure herstellingskosten behoren daarmee tot het verleden", bevestigde Opel-topman Nick Reilly donderdag in Rüsselsheim. De garantie zal voorlopig enkel in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gegeven worden, vernam het persagentschap Belga van een woordvoerder. Het komt erop neer dat de garantie zal gelden voor de kopers van een nieuwe Opel, tot de wagen doorverkocht wordt of 160.000 kilometer op de teller heeft. De garantie is niet beperkt in de tijd en een tweede eigenaar zou de garantie "op gunstige wijze" kunnen overnemen. De garantiereling geldt niet in het geval van ongevalschade en onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage.