De mededeling komt enkele dagen na de publicatie van een lijvig onderzoeksrapport naar de ondergang van Lehman Brothers. De zakenbank ging midden september 2008 over de kop en bracht zo het hele financiële systeem op de rand van de afgrond. Volgens de studie van gerechtelijk expert Anton Valukas was de voormalige Lehman Brothers-top al jaren voor de ondergang boekhoudkundige trucs aan het toepassen, waardoor de groep er veel sterker leek voor te staan dan het geval was.

Bij de boekhoudkundige trucs die Lehman Brothers gebruikte, waren ook KBC en ABN Amro betrokken als tegenpartij. Ernst & Young werd een lakse controle verweten.

De Gier en Lenssens willen nu nagaan of ze van deze partijen een vergoeding kunnen eisen voor de Lehman-schade. "We zijn samen al geruime tijd bezig voor meer dan 200 Lehman-gedupeerden, onder meer in de claim tegen Citibank", zegt Lenssens in een persbericht. "De schade van onze cliënten is meer dan 10 miljoen euro en in heel Nederland en België vele malen dat bedrag".

Volgens de advocaat werd tot nu toe vooral gekeken naar de rol van tussenpersonen zoals Citibank, "maar deze informatie opent een schat aan extra mogelijkheden voor de recuperatie van die schade".

De mededeling komt enkele dagen na de publicatie van een lijvig onderzoeksrapport naar de ondergang van Lehman Brothers. De zakenbank ging midden september 2008 over de kop en bracht zo het hele financiële systeem op de rand van de afgrond. Volgens de studie van gerechtelijk expert Anton Valukas was de voormalige Lehman Brothers-top al jaren voor de ondergang boekhoudkundige trucs aan het toepassen, waardoor de groep er veel sterker leek voor te staan dan het geval was. Bij de boekhoudkundige trucs die Lehman Brothers gebruikte, waren ook KBC en ABN Amro betrokken als tegenpartij. Ernst & Young werd een lakse controle verweten. De Gier en Lenssens willen nu nagaan of ze van deze partijen een vergoeding kunnen eisen voor de Lehman-schade. "We zijn samen al geruime tijd bezig voor meer dan 200 Lehman-gedupeerden, onder meer in de claim tegen Citibank", zegt Lenssens in een persbericht. "De schade van onze cliënten is meer dan 10 miljoen euro en in heel Nederland en België vele malen dat bedrag". Volgens de advocaat werd tot nu toe vooral gekeken naar de rol van tussenpersonen zoals Citibank, "maar deze informatie opent een schat aan extra mogelijkheden voor de recuperatie van die schade".