De tegenpartij is de gereputeerde BinLadin Group, een bouwconcern met thuisbasis in Djeddah, met tentakels en referenties in het hele Midden-Oosten en met een geprivilegieerde relatie bij het Saoedische vorstenhuis.

De BinLadin Group heeft bij Lapauw zestig industriële wasmachines - van het type Combi 2000 - besteld. De machines zijn bestemd voor een nieuw te bouwen compound voor pelgrims op weg naar Mekka. "Het gaat om het grootste contract dat in onze sector ooit werd getekend", zegt Philippe D'heygere namens Lapauw International. "Samen met CEO Anthony Geerinckx en financieel directeur Stefaan Dewulf schrijven we hier in feite meer dan een beetje geschiedenis. Positief is dat we dankzij dit contract een voet in huis hebben bij een bouwconcern dat ook elders nog op ons een beroep zal doen."

Aan deze commerciële deal gingen negen maanden van onderhandelingen vooraf via Lapauws verkoopkantoor in Dubai. De zestig industriële wasmachines moeten voor het einde van dit jaar geleverd worden.

Lapauw International is goed voor een jaaromzet van 15 miljoen euro en heeft al machines geleverd in meer dan honderd landen. Het met succes afgeronde Saoedische contract heeft een tegenwaarde van 3 miljoen euro en is dus in één klap goed voor een vijfde van de jaaromzet. "Ons uitgebreide referentieboek - met onder meer leveringen in het zessterrenhotel Burj El Arab in Dubai -en de superieure technologie van onze industriële wasmachines hebben het verschil gemaakt", zegt D'heygere.

Lapauw International was een familiebedrijf (1945) dat door de derde generatie werd verkocht aan Philippe D'heygere (ex-Stow). Van de 'schone slaapster' die Lapauw was, probeert hij een wakkere en strijdvaardige amazone te maken, niet zonder succes. D'heygere zet in op innovatie maar ook op een sterk management. Kort na zijn intrede bij Lapauw International was hij verheugd te mogen rekenen op de hoog aangeschreven tandem Anthony Geerinckx-Stefaan Dewulf (ex-Stas, Waregem) die op dat ogenblik op zoek waren naar nieuwe uitdagingen. Volgens Anthony Geerinckx, CEO, levert het contract met de BinLadin Group ook supplementair werk op voor tientallen toeleveranciers in het Kortrijkse.

Bij Lapauw International zijn 100 mensen aan de slag.

KC

De tegenpartij is de gereputeerde BinLadin Group, een bouwconcern met thuisbasis in Djeddah, met tentakels en referenties in het hele Midden-Oosten en met een geprivilegieerde relatie bij het Saoedische vorstenhuis. De BinLadin Group heeft bij Lapauw zestig industriële wasmachines - van het type Combi 2000 - besteld. De machines zijn bestemd voor een nieuw te bouwen compound voor pelgrims op weg naar Mekka. "Het gaat om het grootste contract dat in onze sector ooit werd getekend", zegt Philippe D'heygere namens Lapauw International. "Samen met CEO Anthony Geerinckx en financieel directeur Stefaan Dewulf schrijven we hier in feite meer dan een beetje geschiedenis. Positief is dat we dankzij dit contract een voet in huis hebben bij een bouwconcern dat ook elders nog op ons een beroep zal doen." Aan deze commerciële deal gingen negen maanden van onderhandelingen vooraf via Lapauws verkoopkantoor in Dubai. De zestig industriële wasmachines moeten voor het einde van dit jaar geleverd worden. Lapauw International is goed voor een jaaromzet van 15 miljoen euro en heeft al machines geleverd in meer dan honderd landen. Het met succes afgeronde Saoedische contract heeft een tegenwaarde van 3 miljoen euro en is dus in één klap goed voor een vijfde van de jaaromzet. "Ons uitgebreide referentieboek - met onder meer leveringen in het zessterrenhotel Burj El Arab in Dubai -en de superieure technologie van onze industriële wasmachines hebben het verschil gemaakt", zegt D'heygere. Lapauw International was een familiebedrijf (1945) dat door de derde generatie werd verkocht aan Philippe D'heygere (ex-Stow). Van de 'schone slaapster' die Lapauw was, probeert hij een wakkere en strijdvaardige amazone te maken, niet zonder succes. D'heygere zet in op innovatie maar ook op een sterk management. Kort na zijn intrede bij Lapauw International was hij verheugd te mogen rekenen op de hoog aangeschreven tandem Anthony Geerinckx-Stefaan Dewulf (ex-Stas, Waregem) die op dat ogenblik op zoek waren naar nieuwe uitdagingen. Volgens Anthony Geerinckx, CEO, levert het contract met de BinLadin Group ook supplementair werk op voor tientallen toeleveranciers in het Kortrijkse. Bij Lapauw International zijn 100 mensen aan de slag. KC