Lampiris streeft naar 100.000 klanten op drie jaar, meldt Trends-Tendances. Binnen enkele weken zou het bedrijf ook nog een licentie voor de levering van aardgas in Frankrijk krijgen.

De Franse elektriciteitsmarkt wordt op dit moment gedomineerd door EDF en Suez, naast kleinere spelers als Direct Energie en Poweo. Ondanks de sterke concurrentie ziet Lampiris nog groeipotentieel. Topman Bruno Venanzi wijst er in een interview met het weekblad op dat de markt van groene energie onderontwikkeld is bij onze zuiderburen.

Voor de licentie moest Lampiris 1 miljoen euro ter beschikking

stellen van zijn filiaal in Parijs. Daar werkt nu een tweetal mensen,

maar binnen een jaar zouden er nog een tiental aanwervingen volgen. De eerste Franse klanten worden tegen oktober 2010 verwacht, aldus Trends-Tendances.

Lampiris wil vooral via het internet bekendheid verwerven. In eerste instantie gaat Lampiris de geleverde groene energie aankopen. Maar op termijn sluit Venanzi niet uit dat het Luikse bedrijf ook productiesites krijgt in Frankrijk. In België bouwt Lampiris aan een windmolenpark in de Ardennen.

Lampiris streeft naar 100.000 klanten op drie jaar, meldt Trends-Tendances. Binnen enkele weken zou het bedrijf ook nog een licentie voor de levering van aardgas in Frankrijk krijgen. De Franse elektriciteitsmarkt wordt op dit moment gedomineerd door EDF en Suez, naast kleinere spelers als Direct Energie en Poweo. Ondanks de sterke concurrentie ziet Lampiris nog groeipotentieel. Topman Bruno Venanzi wijst er in een interview met het weekblad op dat de markt van groene energie onderontwikkeld is bij onze zuiderburen. Voor de licentie moest Lampiris 1 miljoen euro ter beschikking stellen van zijn filiaal in Parijs. Daar werkt nu een tweetal mensen, maar binnen een jaar zouden er nog een tiental aanwervingen volgen. De eerste Franse klanten worden tegen oktober 2010 verwacht, aldus Trends-Tendances. Lampiris wil vooral via het internet bekendheid verwerven. In eerste instantie gaat Lampiris de geleverde groene energie aankopen. Maar op termijn sluit Venanzi niet uit dat het Luikse bedrijf ook productiesites krijgt in Frankrijk. In België bouwt Lampiris aan een windmolenpark in de Ardennen.