ECB-topvrouw Christine Lagarde maakt zich sterk dat de schuldencrisis bij de noodlijdende Chinese vastgoedreus Evergrande op dit moment een beperkte impact heeft op de economie van de eurozone. Dat is ook het geval wanneer het bedrijf over de kop zou gaan, oordeelt ze.

'Op dit moment zien we een op China gerichte impact en blootstelling. Ik kan niet spreken voor de Verenigde Staten , maar wat Europa betreft blijft de directe blootstelling beperkt', aldus Lagarde in een interview met de zakenzender.

Lagarde verzekerde nog dat de ECB de ontwikkelingen op de voet volgt, want de financiële markten zijn nu eenmaal innig met elkaar verbonden.

Evergrande torst voor zowat 260 miljard euro schulden en waarschuwde vorige week dat het mogelijk niet aan zijn betaalverplichtingen kan voldoen.

Als de wankelende vastgoedreus failliet zou gaan, dreigt dat zware gevolgen te hebben voor de hele Chinese economie, want banken, leveranciers en klanten zouden dan financiële verliezen lijden. Bovendien hebben ook heel wat internationale banken leningen verstrekt aan het vastgoedconcern.

ECB-topvrouw Christine Lagarde maakt zich sterk dat de schuldencrisis bij de noodlijdende Chinese vastgoedreus Evergrande op dit moment een beperkte impact heeft op de economie van de eurozone. Dat is ook het geval wanneer het bedrijf over de kop zou gaan, oordeelt ze.'Op dit moment zien we een op China gerichte impact en blootstelling. Ik kan niet spreken voor de Verenigde Staten , maar wat Europa betreft blijft de directe blootstelling beperkt', aldus Lagarde in een interview met de zakenzender.Lagarde verzekerde nog dat de ECB de ontwikkelingen op de voet volgt, want de financiële markten zijn nu eenmaal innig met elkaar verbonden. Evergrande torst voor zowat 260 miljard euro schulden en waarschuwde vorige week dat het mogelijk niet aan zijn betaalverplichtingen kan voldoen. Als de wankelende vastgoedreus failliet zou gaan, dreigt dat zware gevolgen te hebben voor de hele Chinese economie, want banken, leveranciers en klanten zouden dan financiële verliezen lijden. Bovendien hebben ook heel wat internationale banken leningen verstrekt aan het vastgoedconcern.