'Het hart van Opel klopt niet meer', aldus één van de 3.000 werknemers van de fabriek. De laatste Opel die in Bochum van de band rolde was een Zafira. De wagen gaat naar een goed doel.

Door de sluiting wacht de 3.000 werknemers een onzekere toekomst. Zo'n 700 van hen kunnen aan de slag in een onderdelenmagazijn. De anderen belanden in een re-integratiebedrijf, waar ze worden begeleid richting een nieuwe baan.

Ooit werkten er 22.000 mensen in de Opel-fabriek in Bochum. Er rolden succesvolle modellen van de band als de Opel Kadett en de Opel Manta. (Belga)

'Het hart van Opel klopt niet meer', aldus één van de 3.000 werknemers van de fabriek. De laatste Opel die in Bochum van de band rolde was een Zafira. De wagen gaat naar een goed doel. Door de sluiting wacht de 3.000 werknemers een onzekere toekomst. Zo'n 700 van hen kunnen aan de slag in een onderdelenmagazijn. De anderen belanden in een re-integratiebedrijf, waar ze worden begeleid richting een nieuwe baan. Ooit werkten er 22.000 mensen in de Opel-fabriek in Bochum. Er rolden succesvolle modellen van de band als de Opel Kadett en de Opel Manta. (Belga)