Dominique Leroy, de nieuwe CEO van Belgacom, laat er geen gras over groeien. De raad van bestuur heeft vandaag de blauwdruk van haar strategie en van de organisatie van het telecombedrijf gekregen.

Meteen is ook het directiecomité herschikt. De post van Executive Vice President Strategy & Content verdwijnt. Bruno Chauvat, die de functie had sinds 2011, is per direct vertrokken. Belgacom dankt hem "voor zijn professionalisme en zijn inzet" en voor zijn "bijdrage tot de convergentie van telecom, content en applicaties". Chauvat had al een sleutelrol als consultant in 2005, bij de lancering van Belgacom TV.

Zijn taken worden over andere posten verdeeld. Content gaat naar de consumentendivisie en naar de divisie voor infrastructuur en groothandelsactiviteiten. Strategie komt in handen van Vincent Licoppe, die de titel krijgt van Head of Group Strategy & Transformation en rechtstreeks rapporteert aan Dominique Leroy.

Secretaris-generaal Dirk Lybaert van Belgacom wordt executive vice president Corporate Affairs, een nieuwe functie. Hij is verantwoordelijk voor de communicatie van de groep, juridische zaken, relaties met de overheid, regulering en voor goed bestuur inzake veiligheid en onderzoeken. Lybaert is een jurist en criminoloog die verschillende jaren als officier bij de rijkswacht werkte. Hij kwam bij Belgacom in 2000 als bedrijfsjurist. Sinds 2005 was hij secretaris-generaal.

Voor de functie van hoofd van de consumentendivisie, de oude post van Dominique Leroy, is een selectieprocedure met interne en externe kandidaten opgestart.

De rest van het management blijft ongewijzigd. Bart Van Den Meersche blijft verantwoordelijk voor de Enterprise Business Unit, Geert Standaert voor de Service & Delivery Engine Unit (de operator van het netwerk en de verwante diensten), Michel Georgis voor personeelsbeleid en Ray Stewart voor financiën.

Dominique Leroy, de nieuwe CEO van Belgacom, laat er geen gras over groeien. De raad van bestuur heeft vandaag de blauwdruk van haar strategie en van de organisatie van het telecombedrijf gekregen. Meteen is ook het directiecomité herschikt. De post van Executive Vice President Strategy & Content verdwijnt. Bruno Chauvat, die de functie had sinds 2011, is per direct vertrokken. Belgacom dankt hem "voor zijn professionalisme en zijn inzet" en voor zijn "bijdrage tot de convergentie van telecom, content en applicaties". Chauvat had al een sleutelrol als consultant in 2005, bij de lancering van Belgacom TV. Zijn taken worden over andere posten verdeeld. Content gaat naar de consumentendivisie en naar de divisie voor infrastructuur en groothandelsactiviteiten. Strategie komt in handen van Vincent Licoppe, die de titel krijgt van Head of Group Strategy & Transformation en rechtstreeks rapporteert aan Dominique Leroy. Secretaris-generaal Dirk Lybaert van Belgacom wordt executive vice president Corporate Affairs, een nieuwe functie. Hij is verantwoordelijk voor de communicatie van de groep, juridische zaken, relaties met de overheid, regulering en voor goed bestuur inzake veiligheid en onderzoeken. Lybaert is een jurist en criminoloog die verschillende jaren als officier bij de rijkswacht werkte. Hij kwam bij Belgacom in 2000 als bedrijfsjurist. Sinds 2005 was hij secretaris-generaal. Voor de functie van hoofd van de consumentendivisie, de oude post van Dominique Leroy, is een selectieprocedure met interne en externe kandidaten opgestart. De rest van het management blijft ongewijzigd. Bart Van Den Meersche blijft verantwoordelijk voor de Enterprise Business Unit, Geert Standaert voor de Service & Delivery Engine Unit (de operator van het netwerk en de verwante diensten), Michel Georgis voor personeelsbeleid en Ray Stewart voor financiën.