Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal zijn winst met 29 procent zien dalen. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. De winstprognose voor het hele boekjaar, dat loopt tot eind maart volgend jaar, blijft wel overeind.

Slabakkende economie

Ryanair heeft last van hogere brandstofprijzen en de slabakkende Europese economie. De nettowinst voor de drie maanden eindigend op 30 juni klokte af op 98,8 miljoen euro, tegen 139,3 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten hadden de winst hoger ingeschat. De omzet steeg met 11 procent tot 1,28 miljard euro.

Schuldencrisis

Ryanair had in mei al gewaarschuwd dat de winst dit jaar wellicht lager zou uitkomen, omdat de Europese schuldencrisis weegt op de vraag en de maatschappij zijn prijzen niet snel genoeg kan verhogen om de stijgende brandstofprijzen te compenseren.

"Onze vooruitzichten voor het jaar blijven voorzichtig", verklaarde topman Michael O'Leary. Ryanair herhaalde de verwachting dat het nettoresultaat over het hele boekjaar tussen 400 en 440 miljoen euro zal liggen. Dat is minder dan de 502,6 miljoen euro van het vorige boekjaar. (Bloomberg/EE)

Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal zijn winst met 29 procent zien dalen. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. De winstprognose voor het hele boekjaar, dat loopt tot eind maart volgend jaar, blijft wel overeind. Slabakkende economie Ryanair heeft last van hogere brandstofprijzen en de slabakkende Europese economie. De nettowinst voor de drie maanden eindigend op 30 juni klokte af op 98,8 miljoen euro, tegen 139,3 miljoen euro een jaar eerder. Analisten hadden de winst hoger ingeschat. De omzet steeg met 11 procent tot 1,28 miljard euro. Schuldencrisis Ryanair had in mei al gewaarschuwd dat de winst dit jaar wellicht lager zou uitkomen, omdat de Europese schuldencrisis weegt op de vraag en de maatschappij zijn prijzen niet snel genoeg kan verhogen om de stijgende brandstofprijzen te compenseren. "Onze vooruitzichten voor het jaar blijven voorzichtig", verklaarde topman Michael O'Leary. Ryanair herhaalde de verwachting dat het nettoresultaat over het hele boekjaar tussen 400 en 440 miljoen euro zal liggen. Dat is minder dan de 502,6 miljoen euro van het vorige boekjaar. (Bloomberg/EE)