De Franse grootbank BNP Paribas boekte in het eerste kwartaal van dit jaar 1,3 mijard euro nettowinst, een terugval met liefst 33 procent in verglijking met een jaar eerder.

BNP Paribas moest onder meer extra geld opzij zetten voor verliezen op leningen als gevolg van de coronacrisis, terwijl er ook afwaarderingen van bepaalde bezittingen plaatsvonden. De baten daalden met met meer dan 2 procent tot 10,9 miljard euro.

Voor het volledige boekjaar verwacht de grootste bank van Frankrijk een terugval van de nettowinst met 15 tot 20 procent als gevolg van de coronacrisis.

BNP Paribas verwacht dat de economie niet voor 2022 opnieuw het peil van voor de uitbraak van het coronavirus bereikt.

De Franse grootbank BNP Paribas boekte in het eerste kwartaal van dit jaar 1,3 mijard euro nettowinst, een terugval met liefst 33 procent in verglijking met een jaar eerder.BNP Paribas moest onder meer extra geld opzij zetten voor verliezen op leningen als gevolg van de coronacrisis, terwijl er ook afwaarderingen van bepaalde bezittingen plaatsvonden. De baten daalden met met meer dan 2 procent tot 10,9 miljard euro.Voor het volledige boekjaar verwacht de grootste bank van Frankrijk een terugval van de nettowinst met 15 tot 20 procent als gevolg van de coronacrisis. BNP Paribas verwacht dat de economie niet voor 2022 opnieuw het peil van voor de uitbraak van het coronavirus bereikt.