Kust ziet zwak juli gecompenseerd door zeer goed augustus

© Belga

De tendensen aan de kust voor de maand augustus waren goed tot zeer goed en zorgen voor een een normale, correcte zomer.

De tendensen aan de kust voor de maand augustus waren goed tot zeer goed en zorgen voor een een normale, correcte zomer. Dat is de conclusie van Geert Hoorens, regiomanager van provinciebedrijf Westtoer.

“We horen overal hetzelfde verhaal, bij hotels, vakantiewoningen, kampeerverblijven en horeca: juli was slecht, zelfs met dat goede einde, en augustus was goed tot zeer goed”, aldus Hoorens. Vooral de dagen rond 15 augustus, toen veel mensen een verlengd weekend inplanden, zorgden voor een topweekend dat vijf dagen aanhield.”

Alles samen kunnen we spreken van een gemiddelde zomer, aldus Hoorens. Hij is ook opgezet met de correcte kortetermijnsvoorspellingen van het weer van de VRT en vtm. “Zij hadden het bij het rechte eind. Niet de weersvoorspellers die menen weken vooruit te kunnen kijken.”

‘Lastminute is heel belangrijk voor kust’

Hoorens doet drie belangrijke vaststellingen. “Lastminute is heel belangrijk geworden. Van zodra er goed weer op komst is, komen de mensen. Ten tweede: niemand boekt hier nog voor enkele weken. Het gaat om korte verblijven, maar mogelijk wel meerdere keren per jaar. Tot slot moeten we blijven inzetten op events, zoals Beaufort, Q-Music Beachhouse en het Zandsculpturenfestival. Zulke evenementen lokken volk naar de kust.”

“We blijven wel een stabiele topbestemming. In een topzomer spreken we van 18 miljoen toeristen, nu komen we misschien uit rond 16 miljoen. Er is dus weinig fluctuatie. We moeten onze troeven blijven uitspelen en inzetten op diversiteit”, aldus Hoorens. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content