Krëfel is in België actief met 74 winkels. Ook de 11 Hifi International-winkels in Luxemburg, onderdeel van de groep Krëfel, komen in Franse handen. Overnemer is de Franse elektroketen Boulanger, die 154 winkels telt. Met de overname van Krëfel wil Boulanger - in handen van de Franse ondernemersfamilie Mulliez - zijn 'internationale ontwikkeling uitbreiden', zo klinkt het in een persbericht. Krëfel werd opgericht in 1958 door de familie Poulet. Met 1.350 werknemers wordt een omzet gerealiseerd van 400 miljoen euro.

Merk blijft bestaan

Het merk Krëfel zal wel blijven bestaan. De keten zal ook zijn eigen commerciële beleid op de Belgische markt en ten aanzien van de Belgische klanten kunnen blijven voeren. Dat zegt Denis Boschard, directeur Business Development bij Boulanger, woensdag aan Belga. De Fransen zijn niet van plan om winkels te sluiten of personeel te ontslaan.

Boschard merkt op dat Krëfel en Boulanger geen concurrenten zijn van elkaar, maar complementair werken. 'De twee groepen, elk van familiale oorsprong, hebben een gemeenschappelijk DNA. De drie merken (Boulanger, Krëfel en Hifi International) zullen elk op hun grondgebied blijven bestaan.'

Volgens Boschard is Krëfel ook een bedrijf dat goed draait. Het voltallige directiecomité blijft op post, klinkt het nog. Volgens De Tijd zou Boschard mogelijk een zitje krijgen in het bestuur van Krëfel. Aan de andere kant zou een lid van de eigenaarsfamilie van Krëfel -mogelijk Laurent Poulet- in de raad van bestuur van Boulanger gaan zetelen. 'We zijn zeer blij dat we op zijn ervaring kunnen rekenen', zegt Boschard daarover aan Belga.

Krëfel is in België actief met 74 winkels. Ook de 11 Hifi International-winkels in Luxemburg, onderdeel van de groep Krëfel, komen in Franse handen. Overnemer is de Franse elektroketen Boulanger, die 154 winkels telt. Met de overname van Krëfel wil Boulanger - in handen van de Franse ondernemersfamilie Mulliez - zijn 'internationale ontwikkeling uitbreiden', zo klinkt het in een persbericht. Krëfel werd opgericht in 1958 door de familie Poulet. Met 1.350 werknemers wordt een omzet gerealiseerd van 400 miljoen euro.Het merk Krëfel zal wel blijven bestaan. De keten zal ook zijn eigen commerciële beleid op de Belgische markt en ten aanzien van de Belgische klanten kunnen blijven voeren. Dat zegt Denis Boschard, directeur Business Development bij Boulanger, woensdag aan Belga. De Fransen zijn niet van plan om winkels te sluiten of personeel te ontslaan. Boschard merkt op dat Krëfel en Boulanger geen concurrenten zijn van elkaar, maar complementair werken. 'De twee groepen, elk van familiale oorsprong, hebben een gemeenschappelijk DNA. De drie merken (Boulanger, Krëfel en Hifi International) zullen elk op hun grondgebied blijven bestaan.'Volgens Boschard is Krëfel ook een bedrijf dat goed draait. Het voltallige directiecomité blijft op post, klinkt het nog. Volgens De Tijd zou Boschard mogelijk een zitje krijgen in het bestuur van Krëfel. Aan de andere kant zou een lid van de eigenaarsfamilie van Krëfel -mogelijk Laurent Poulet- in de raad van bestuur van Boulanger gaan zetelen. 'We zijn zeer blij dat we op zijn ervaring kunnen rekenen', zegt Boschard daarover aan Belga.