Op de drukke koopzaterdag voor Kerstmis zijn er 4,7 miljoen transacties met betaalkaarten verricht, met pieken van 9.800 transacties per minuut in de namiddag. Dat is vernomen van Bram Boriau, woordvoerder van Worldline, de beheerder van het betaalverkeer.

Het record van vorig jaar, toen er bijna 5,5 miljoen elektronische betalingen verricht werden, is dus niet verbroken.

Ook vandaag/zondag zijn de winkels open, maar Worldline verwacht niet dat er een recordaantal elektronische betalingen verricht zal worden. Het elektronische betaalverkeer ondervond zaterdag op de middag een uur hinder door een panne. De oorzaak daarvan is nog niet bekend, Worldline onderzoekt de zaak. Ondernemersorganisaties Unizo en NSZ eisen een schadevergoeding. (Belga/SD)

Het record van vorig jaar, toen er bijna 5,5 miljoen elektronische betalingen verricht werden, is dus niet verbroken. Ook vandaag/zondag zijn de winkels open, maar Worldline verwacht niet dat er een recordaantal elektronische betalingen verricht zal worden. Het elektronische betaalverkeer ondervond zaterdag op de middag een uur hinder door een panne. De oorzaak daarvan is nog niet bekend, Worldline onderzoekt de zaak. Ondernemersorganisaties Unizo en NSZ eisen een schadevergoeding. (Belga/SD)