Op dit moment is het onduidelijk of Lufthansa van plan is de volledige controle over Brussels Airlines te krijgen. "Er zijn geen indicaties dat ze het zullen doen, maar ook geen indicaties dat ze het niet zullen doen", luidt het bij Brussels Airlines.

De call optie dateert van 2009. Lufthansa kreeg toen via een kapitaalverhoging 45 procent van SN Air Holding in handen. Er werd toen ook onderhandeld over een optie om de resterende 55 procent van de luchtvaartholding te verwerven. Dat zou dan gebeuren vanaf april 2011 tot april 2014. Volgens de afspraken in 2009 zou het totale bedrag die Lufthansa voor de overname zou neertellen, oplopen tot 250 miljoen euro.

Welke gevolgen de overname voor Brussels Airlines zouden hebben, is moeilijk in te schatten. Een eigenaar die 100 procent van de aandelen in handen heeft, kan uiteraard volledig autonoom beslissen. Tot vandaag hanteert Lufthansa wel een beleid waarbij de merknamen en eigenheid van de dochterbedrijven gerespecteerd worden.

Op dit moment is het onduidelijk of Lufthansa van plan is de volledige controle over Brussels Airlines te krijgen. "Er zijn geen indicaties dat ze het zullen doen, maar ook geen indicaties dat ze het niet zullen doen", luidt het bij Brussels Airlines. De call optie dateert van 2009. Lufthansa kreeg toen via een kapitaalverhoging 45 procent van SN Air Holding in handen. Er werd toen ook onderhandeld over een optie om de resterende 55 procent van de luchtvaartholding te verwerven. Dat zou dan gebeuren vanaf april 2011 tot april 2014. Volgens de afspraken in 2009 zou het totale bedrag die Lufthansa voor de overname zou neertellen, oplopen tot 250 miljoen euro.Welke gevolgen de overname voor Brussels Airlines zouden hebben, is moeilijk in te schatten. Een eigenaar die 100 procent van de aandelen in handen heeft, kan uiteraard volledig autonoom beslissen. Tot vandaag hanteert Lufthansa wel een beleid waarbij de merknamen en eigenheid van de dochterbedrijven gerespecteerd worden.