Deze week lag de band bij Volvo al drie dagen stil, maar het probleem is dus nog niet van de baan, integendeel zelfs. Volgende week zal de band enkel draaien op woensdag en gedeeltelijk op donderdag, verduidelijkt Blomme. De week nadien wordt er helemaal niet geproduceerd.

De productiestop komt er door een tekort aan microchips door de grote vraag wereldwijd, maar ook als gevolg van corona-uitbraken in de regio's waar de fabrikanten van microchips hun fabrieken hebben.

Ruim 5.000 werknemers zullen op economische werkloosheid worden gezet.

'Wij betreuren deze situatie van overmacht ten zeerste', vertelt Blomme. 'De chiptekorten spelen al een hele tijd en hebben onze productie eerder dit jaar al in het gedrang gebracht. Wij kunnen alleen maar hopen dat de situatie zich snel weer herstelt, zodat we aan de grote vraag naar onze wagens kunnen voldoen en de productie weer kan worden aangevat.'

Wereldwijd haperen de leveringen van computerchips. Verschillende autobouwers moesten daardoor al hun productie tijdelijk stilleggen.

Deze week lag de band bij Volvo al drie dagen stil, maar het probleem is dus nog niet van de baan, integendeel zelfs. Volgende week zal de band enkel draaien op woensdag en gedeeltelijk op donderdag, verduidelijkt Blomme. De week nadien wordt er helemaal niet geproduceerd. De productiestop komt er door een tekort aan microchips door de grote vraag wereldwijd, maar ook als gevolg van corona-uitbraken in de regio's waar de fabrikanten van microchips hun fabrieken hebben. Ruim 5.000 werknemers zullen op economische werkloosheid worden gezet. 'Wij betreuren deze situatie van overmacht ten zeerste', vertelt Blomme. 'De chiptekorten spelen al een hele tijd en hebben onze productie eerder dit jaar al in het gedrang gebracht. Wij kunnen alleen maar hopen dat de situatie zich snel weer herstelt, zodat we aan de grote vraag naar onze wagens kunnen voldoen en de productie weer kan worden aangevat.'Wereldwijd haperen de leveringen van computerchips. Verschillende autobouwers moesten daardoor al hun productie tijdelijk stilleggen.