Cool+ Belgium bvba is failliet verklaard. De firma - opgericht door het Britse Cool+ Europe, een filiaal van de holding Cravex Limited in Londen - distribueerde koelmachines voor de behandeling van sportletsels en postoperatieve trauma's. Cool+ Belgium maakte reclame met het gebruik van haar machines door de Rode Duivels.

Trends ontdekte dat de vennootschap was opgezet rond wijlen Maurits De Prins, indertijd de spil in de aandelenzwendel rond Superclub. Een andere figuur in het verhaal was Jef Dockx, bestuurder-aandeelhouder van EMC Medical Instruments (EMCMI), een ontwikkelaar en fabrikant van medische koelmachines.

Een groep rond Dockx zette in 2011 EMCMI-oprichter Koenraad Kunnen buiten en had het plan om de machines van EMCMI door Cool+ te laten distribueren. Dat ging niet door toen de toeleveranciers niet meewilden. EMCMI ging uiteindelijk vorig jaar failliet.

Cool+ had ondertussen distributielicenties op andere types koelmachines verworven en ruim twintig medewerkers aangetrokken voor de verkoop in de Benelux. Die kregen begin dit jaar de melding dat Cool+ Belgium de samenwerking stopzette.

Een poging om investeerders te strikken mislukte. In essentie werd de firma onbeheerd achtergelaten. Het personeel werd niet meer betaald en kreeg ook niet de documenten om een beroep te kunnen doen op de sociale zekerheid.

Pas op 3 juni verklaarde de rechtbank van Mechelen Cool+ Belgium bij verstek failliet, op verzoek van het openbaar ministerie. De curator is de Mechelse advocaat Eddy Van Daele. (B.L./WVD)

Cool+ Belgium bvba is failliet verklaard. De firma - opgericht door het Britse Cool+ Europe, een filiaal van de holding Cravex Limited in Londen - distribueerde koelmachines voor de behandeling van sportletsels en postoperatieve trauma's. Cool+ Belgium maakte reclame met het gebruik van haar machines door de Rode Duivels. Trends ontdekte dat de vennootschap was opgezet rond wijlen Maurits De Prins, indertijd de spil in de aandelenzwendel rond Superclub. Een andere figuur in het verhaal was Jef Dockx, bestuurder-aandeelhouder van EMC Medical Instruments (EMCMI), een ontwikkelaar en fabrikant van medische koelmachines. Een groep rond Dockx zette in 2011 EMCMI-oprichter Koenraad Kunnen buiten en had het plan om de machines van EMCMI door Cool+ te laten distribueren. Dat ging niet door toen de toeleveranciers niet meewilden. EMCMI ging uiteindelijk vorig jaar failliet. Cool+ had ondertussen distributielicenties op andere types koelmachines verworven en ruim twintig medewerkers aangetrokken voor de verkoop in de Benelux. Die kregen begin dit jaar de melding dat Cool+ Belgium de samenwerking stopzette. Een poging om investeerders te strikken mislukte. In essentie werd de firma onbeheerd achtergelaten. Het personeel werd niet meer betaald en kreeg ook niet de documenten om een beroep te kunnen doen op de sociale zekerheid. Pas op 3 juni verklaarde de rechtbank van Mechelen Cool+ Belgium bij verstek failliet, op verzoek van het openbaar ministerie. De curator is de Mechelse advocaat Eddy Van Daele. (B.L./WVD)