Ten opzichte van december 2009 steeg de kmo-tewerkstelling in heel België met 0,8 pct. Wallonië deed het het best met een tewerkstellingsgroei van 1,2 pct, gevolgd door Vlaanderen met een groei van 0,7 pct en ten slotte Brussel, waar de tewerkstelling slechts met 0,3 pct omhoog ging.

In Vlaanderen scoorde de provincie Limburg het best (plus 2 pct). In Antwerpen verdwijnen er nog altijd jobs, net als in Vlaams-Brabant, dat nu al voor het zesde kwartaal op rij kmo-jobs verloren ziet gaan.

De tewerkstellingsgroei is in grote mate te danken aan de deeltijdse jobs. Het aantal voltijdse banen ging volgens SD Worx zelfs licht achteruit. Opvallend is de stijging van het aantal jobs voor werknemers tussen 45 en 59 jaar en de daling van tewerkstelling bij medewerkers jonger dan 30.

Groei was er vooral in industriële sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, de wegen- en waterbouw en de vervaardiging van meubelen. Ook kmo's uit dienstensectoren als ICT, zakelijke dienstverlening en diensten in verband met gebouwen en landschapsverzorging zagen de tewerkstelling in het eerste kwartaal toenemen.

Hoewel de quartaire sector in 2009 verantwoordelijk was voor een belangrijk deel van de jobcreatie in de Belgische kmo's, gingen er in deze niet-commerciële dienstensector in het eerste kwartaal van 2010 jobs verloren.

Ten opzichte van december 2009 steeg de kmo-tewerkstelling in heel België met 0,8 pct. Wallonië deed het het best met een tewerkstellingsgroei van 1,2 pct, gevolgd door Vlaanderen met een groei van 0,7 pct en ten slotte Brussel, waar de tewerkstelling slechts met 0,3 pct omhoog ging. In Vlaanderen scoorde de provincie Limburg het best (plus 2 pct). In Antwerpen verdwijnen er nog altijd jobs, net als in Vlaams-Brabant, dat nu al voor het zesde kwartaal op rij kmo-jobs verloren ziet gaan. De tewerkstellingsgroei is in grote mate te danken aan de deeltijdse jobs. Het aantal voltijdse banen ging volgens SD Worx zelfs licht achteruit. Opvallend is de stijging van het aantal jobs voor werknemers tussen 45 en 59 jaar en de daling van tewerkstelling bij medewerkers jonger dan 30. Groei was er vooral in industriële sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, de wegen- en waterbouw en de vervaardiging van meubelen. Ook kmo's uit dienstensectoren als ICT, zakelijke dienstverlening en diensten in verband met gebouwen en landschapsverzorging zagen de tewerkstelling in het eerste kwartaal toenemen. Hoewel de quartaire sector in 2009 verantwoordelijk was voor een belangrijk deel van de jobcreatie in de Belgische kmo's, gingen er in deze niet-commerciële dienstensector in het eerste kwartaal van 2010 jobs verloren.