SD Worx peilde bij 816 kmo's naar hun intentie om personeel aan te werven. 22 procent van de bevraagde kmo's gaat ervan uit tegen het einde van 2012 meer werknemers in dienst te hebben tegenover 30 procent vorig jaar. 13 procent denkt het nieuwe jaar af te sluiten met minder personeel in vergelijking met de 5,9 procent vorig jaar.

Vooral in de crisisgevoelige secundaire sector (industrie), waar 68 procent hoopt het jaar met evenveel medewerkers te kunnen eindigen als ze begonnen zijn, blijkt voorzichtigheid troef. Slechts 18,8 procent verwacht een toename van de tewerkstelling tegenover 33 procent vorig jaar.

Bedrijven blijken dit jaar niet alleen minder positief over de aanwervingen, ze zijn ook negatief gestemd over het snel invullen van openstaande vacatures. Slechts 42,6 procent van de kmo's rekent erop dat vacatures snel ingevuld zullen zijn.

Volgens SD Worx lijkt de blijvende twijfel over het invullen van de vacatures gegrond: 46 procent van de ondervraagde kmo's zou momenteel al moeite hebben om de huidige vacatures in te vullen. (Belga/BO)

SD Worx peilde bij 816 kmo's naar hun intentie om personeel aan te werven. 22 procent van de bevraagde kmo's gaat ervan uit tegen het einde van 2012 meer werknemers in dienst te hebben tegenover 30 procent vorig jaar. 13 procent denkt het nieuwe jaar af te sluiten met minder personeel in vergelijking met de 5,9 procent vorig jaar.Vooral in de crisisgevoelige secundaire sector (industrie), waar 68 procent hoopt het jaar met evenveel medewerkers te kunnen eindigen als ze begonnen zijn, blijkt voorzichtigheid troef. Slechts 18,8 procent verwacht een toename van de tewerkstelling tegenover 33 procent vorig jaar.Bedrijven blijken dit jaar niet alleen minder positief over de aanwervingen, ze zijn ook negatief gestemd over het snel invullen van openstaande vacatures. Slechts 42,6 procent van de kmo's rekent erop dat vacatures snel ingevuld zullen zijn. Volgens SD Worx lijkt de blijvende twijfel over het invullen van de vacatures gegrond: 46 procent van de ondervraagde kmo's zou momenteel al moeite hebben om de huidige vacatures in te vullen. (Belga/BO)