"Over vijf jaar wil ik het vertrouwen hebben dat we in Nederland en Frankrijk kunnen groeien. Onze divisie voor onderzoek en ontwikkeling groeit sneller dan onze omzet. Schaalvoordelen worden dus nodig", verklaart CEO Toon Bossuyt.

De 42,5 miljoen euro omzet van Boss Paints komt ook gedeeltelijk uit de verkoop van verfproducten aan professionele schilders. Het moet het daarbij net als in de particuliere markt opnemen tegen grote spelers als AkzoNobel. De meeste Belgische verfproducenten verkochten hun bedrijf al, maar daar wil Bossuyt nog niet van horen. De CEO vertegenwoordigt de derde generatie van de oprichtersfamilie, die ondertussen negentien aandeelhouders telt.

Boss Paints geldt als een voorbeeld van familiale opvolging. Nadat Antoon Bossuyt de onderneming in 1943 had opgericht, namen de broers Jan, Piet en Paul Bossuyt het roer in 1964 van hem over. Sinds 2005 staat Toon Bossuyt aan het hoofd van de ondertussen 230 medewerkers. Toon Bossuyt laat zich wel eens ontvallen dat hij weinig verschil ziet

tussen een bedrijf en een gezin. "Leidinggeven aan mensen is net als kinderen opvoeden. Je moet dat met liefde doen." Bossuyt beseft tegelijkertijd dat een aangepast personeelsbeleid ook een economische troef biedt: de klantgerichtheid die eruit moet voortvloeien. Maar er staan het hr-management van Boss Paints nieuwe uitdagingen te wachten. Bossuyt is bang dat de vergrijzing de zoektocht naar geschikt personeel zal bemoeilijken.

Sj.S.

"Over vijf jaar wil ik het vertrouwen hebben dat we in Nederland en Frankrijk kunnen groeien. Onze divisie voor onderzoek en ontwikkeling groeit sneller dan onze omzet. Schaalvoordelen worden dus nodig", verklaart CEO Toon Bossuyt. De 42,5 miljoen euro omzet van Boss Paints komt ook gedeeltelijk uit de verkoop van verfproducten aan professionele schilders. Het moet het daarbij net als in de particuliere markt opnemen tegen grote spelers als AkzoNobel. De meeste Belgische verfproducenten verkochten hun bedrijf al, maar daar wil Bossuyt nog niet van horen. De CEO vertegenwoordigt de derde generatie van de oprichtersfamilie, die ondertussen negentien aandeelhouders telt. Boss Paints geldt als een voorbeeld van familiale opvolging. Nadat Antoon Bossuyt de onderneming in 1943 had opgericht, namen de broers Jan, Piet en Paul Bossuyt het roer in 1964 van hem over. Sinds 2005 staat Toon Bossuyt aan het hoofd van de ondertussen 230 medewerkers. Toon Bossuyt laat zich wel eens ontvallen dat hij weinig verschil ziettussen een bedrijf en een gezin. "Leidinggeven aan mensen is net als kinderen opvoeden. Je moet dat met liefde doen." Bossuyt beseft tegelijkertijd dat een aangepast personeelsbeleid ook een economische troef biedt: de klantgerichtheid die eruit moet voortvloeien. Maar er staan het hr-management van Boss Paints nieuwe uitdagingen te wachten. Bossuyt is bang dat de vergrijzing de zoektocht naar geschikt personeel zal bemoeilijken. Sj.S.