KLM: ‘Geen nieuwe vluchten geannuleerd in de zomerplanning’

© Reuters

KLM heeft tijdelijke afspraken gemaakt met de vakbonden waardoor vanaf 11 mei de zomerdienstregeling volgens de planning kan worden uitgevoerd. “Door de afspraken hoeven er geen nieuwe vluchten te worden geannuleerd”, zegt de luchtvaartmaatschappij.

KLM is tot een voorlopig akkoord gekomen met de vakbonden over de zomerdienstregeling, die vanaf 11 mei van start gaat. Een definitief cao-akkoord is er nog niet. Dat heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

Vorige week zag KLM zich gedwongen in de eerste week van mei een aantal vluchten uit het schema te halen omdat een nieuwe cao met het cabinepersoneel uitbleef. Er moet harder worden gewerkt om het rooster sluitend te krijgen, maar daar gingen de bonden niet zonder meer mee akkoord.

Door de tijdelijke afspraken hoeven er geen nieuwe vluchten te worden geannuleerd. Ook de vluchten naar de nieuwe Canadese bestemming Edmonton, die wegens de moeizame onderhandelingen waren uitgesteld, beginnen op korte termijn. Een precieze datum is nog niet vastgesteld. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content