KLM heeft tot donderdag om bij de regering een pakket besparingsplannen in te dienen. Zo'n herstelplan was een voorwaarde voor de 3,4 miljard euro aan steun die KLM krijgt van de overheid, in de vorm van leningen en kredietgaranties. Door de coronacrisis stond de luchtvaartmaatschappij op omvallen.

KLM kwam met de vakbonden overeen dat een deel van het grond- en cabinepersoneel moet inleveren, in sommige gevallen tot 20 procent. De luchtvaartmaatschappij moet ook duizenden personeelsleden ontslaan. In juli sprak het bedrijf over 4.500 tot 5.000 van de circa 33.000 banen bij KLM die zullen verdwijnen.

Met de bonden van het cabinepersoneel zijn nu afspraken gemaakt over een sociaal plan. Dat moet wel nog voorgelegd worden aan de achterban.

KLM heeft tot donderdag om bij de regering een pakket besparingsplannen in te dienen. Zo'n herstelplan was een voorwaarde voor de 3,4 miljard euro aan steun die KLM krijgt van de overheid, in de vorm van leningen en kredietgaranties. Door de coronacrisis stond de luchtvaartmaatschappij op omvallen.KLM kwam met de vakbonden overeen dat een deel van het grond- en cabinepersoneel moet inleveren, in sommige gevallen tot 20 procent. De luchtvaartmaatschappij moet ook duizenden personeelsleden ontslaan. In juli sprak het bedrijf over 4.500 tot 5.000 van de circa 33.000 banen bij KLM die zullen verdwijnen. Met de bonden van het cabinepersoneel zijn nu afspraken gemaakt over een sociaal plan. Dat moet wel nog voorgelegd worden aan de achterban.