Bioscoopexploitant Kinepolis zal in de loop van dit jaar een bioscoop bouwen in het Nederlandse Breda. De vestiging zal tien zalen tellen, goed voor 1.727 zitplaatsen, zo meldt het bedrijf donderdag voorbeurs.

Op termijn verwacht Kinepolis 450.000 bezoekers per jaar voor de bioscoop in Breda, net over de grens met Hoogstraten in de provincie Antwerpen.

In 2014 deed de filmgroep haar intrede op de Nederlandse markt via de overname van Wolff Bioscopen, dat negen vestigen en projecten in Dordrecht en Utrecht heeft. Breda wordt het derde bouwproject in Nederland.

Kinepolis bij Parijs

Vorige week kondigde de filmgroep een nieuwe bioscoop in Bretigny nabij Parijs aan.

Het complex in Brétigny-sur-Orge zal net zoals in Nederland 10 zalen tellen. Het zal bovendien zitplaatsen voorzien voor 1.530 filmliefhebbers.

Kinepolis werkt in Frankrijks samen met projectontwikkelaar Immochan om het cinemacomplex te bouwen. (Belga/NS)

Bioscoopexploitant Kinepolis zal in de loop van dit jaar een bioscoop bouwen in het Nederlandse Breda. De vestiging zal tien zalen tellen, goed voor 1.727 zitplaatsen, zo meldt het bedrijf donderdag voorbeurs.Op termijn verwacht Kinepolis 450.000 bezoekers per jaar voor de bioscoop in Breda, net over de grens met Hoogstraten in de provincie Antwerpen. In 2014 deed de filmgroep haar intrede op de Nederlandse markt via de overname van Wolff Bioscopen, dat negen vestigen en projecten in Dordrecht en Utrecht heeft. Breda wordt het derde bouwproject in Nederland. Vorige week kondigde de filmgroep een nieuwe bioscoop in Bretigny nabij Parijs aan.Het complex in Brétigny-sur-Orge zal net zoals in Nederland 10 zalen tellen. Het zal bovendien zitplaatsen voorzien voor 1.530 filmliefhebbers. Kinepolis werkt in Frankrijks samen met projectontwikkelaar Immochan om het cinemacomplex te bouwen. (Belga/NS)