De verschillende regeringen van ons land komen in de loop van woensdag weer samen, nadat de Raad van State dinsdag de sluiting van de cultuursector, die sinds zondag wegens de coronapandemie van kracht is, had geschorst. Naar verwachting zullen ze noodgedwongen beslissen dat theaters, concertzalen en bioscopen weer open kunnen met maximaal tweehonderd bezoekers.

Kinepolis, de grootste bioscoopketen van het land, bereidt zich alvast voor op een heropening vanaf 1 januari. 'We hadden net alles in gereedheid gebracht voor de sluiting en nu zijn we weer volop voorbereidingen aan het treffen voor een heropening', zegt woordvoerster Anneleen Van Troos. 'Het is niet zo eenvoudig dat we gewoon het licht weer kunnen aandoen', kli nkt het. Onder meer het personeel moet weer gemobiliseerd worden.

'Wat we ervaarden als een onrechtvaardige beslissing wordt nu rechtgezet', zegt Van Troos voorts. 'Dat doet deugd, maar het is ook een ware rollercoaster. We gaan opnieuw aan de slag met personeelsplannning, programmatie, ticketverkoop, enzovoort.'

Wat precies de financiële impact is van de kortstondige sluiting, kan de woordvoerster niet zeggen. 'We kunnen daar geen getal op plakken. Maar de kerstvakantie is voor ons een topperiode, dus het is wel jammer dat we een aantal dagen hebben moeten sluiten', zegt ze. 'We hopen op stabieler vaarwater de komende tijd', klinkt het.

De verschillende regeringen van ons land komen in de loop van woensdag weer samen, nadat de Raad van State dinsdag de sluiting van de cultuursector, die sinds zondag wegens de coronapandemie van kracht is, had geschorst. Naar verwachting zullen ze noodgedwongen beslissen dat theaters, concertzalen en bioscopen weer open kunnen met maximaal tweehonderd bezoekers. Kinepolis, de grootste bioscoopketen van het land, bereidt zich alvast voor op een heropening vanaf 1 januari. 'We hadden net alles in gereedheid gebracht voor de sluiting en nu zijn we weer volop voorbereidingen aan het treffen voor een heropening', zegt woordvoerster Anneleen Van Troos. 'Het is niet zo eenvoudig dat we gewoon het licht weer kunnen aandoen', kli nkt het. Onder meer het personeel moet weer gemobiliseerd worden. 'Wat we ervaarden als een onrechtvaardige beslissing wordt nu rechtgezet', zegt Van Troos voorts. 'Dat doet deugd, maar het is ook een ware rollercoaster. We gaan opnieuw aan de slag met personeelsplannning, programmatie, ticketverkoop, enzovoort.'Wat precies de financiële impact is van de kortstondige sluiting, kan de woordvoerster niet zeggen. 'We kunnen daar geen getal op plakken. Maar de kerstvakantie is voor ons een topperiode, dus het is wel jammer dat we een aantal dagen hebben moeten sluiten', zegt ze. 'We hopen op stabieler vaarwater de komende tijd', klinkt het.