Een vijfde van de verkochte filmtickets was tijdens het derde kwartaal een kaartje voor een 3D-film. Dat meldt Kinepolis dinsdag. Vooral de Belgische bioscopen lokten dit jaar al meer volk.

Van januari tot en met september kreeg Kinepolis in België 7 miljoen bezoekers, 9,6 procent meer dan een jaar eerder. Frankrijk ging licht vooruit, terwijl Spanje en Zwitserland minder filmliefhebbers lokten.

In het derde kwartaal alleen steeg het aantal Kinepolis-bezoekers tegenover een jaar eerder met 3,5 procent tot 5,5 miljoen, dankzij films als "Inception", "Twilight 3: Eclipse" en "The Expendables", en in Vlaanderen "Adem" en "Zot van A".

Ook de box office - dat zijn de inkomsten uit de ticketverkoop - steeg tijdens het derde kwartaal. Dat heeft niet alleen te maken met de bezoekerstoename, maar ook met duurdere tickets en de doorbraak van de (duurdere) 3D-film, luidt het. In het derde kwartaal werd een op de vijf filmtickets verkocht voor een 3D-film. "Toy Story 3", "Shrek Forever After" en "The Last Airbender" waren de 3D-toppers.

Verwachte toppers in de komende maanden zijn onder meer "Harry Potter and the Deadly Hollows", "Narnia 3" en "Meet the Parents: Little Fockers". In Vlaanderen komen "Smoorverliefd" en "Frits en Freddy" in de zalen.

Een vijfde van de verkochte filmtickets was tijdens het derde kwartaal een kaartje voor een 3D-film. Dat meldt Kinepolis dinsdag. Vooral de Belgische bioscopen lokten dit jaar al meer volk. Van januari tot en met september kreeg Kinepolis in België 7 miljoen bezoekers, 9,6 procent meer dan een jaar eerder. Frankrijk ging licht vooruit, terwijl Spanje en Zwitserland minder filmliefhebbers lokten. In het derde kwartaal alleen steeg het aantal Kinepolis-bezoekers tegenover een jaar eerder met 3,5 procent tot 5,5 miljoen, dankzij films als "Inception", "Twilight 3: Eclipse" en "The Expendables", en in Vlaanderen "Adem" en "Zot van A". Ook de box office - dat zijn de inkomsten uit de ticketverkoop - steeg tijdens het derde kwartaal. Dat heeft niet alleen te maken met de bezoekerstoename, maar ook met duurdere tickets en de doorbraak van de (duurdere) 3D-film, luidt het. In het derde kwartaal werd een op de vijf filmtickets verkocht voor een 3D-film. "Toy Story 3", "Shrek Forever After" en "The Last Airbender" waren de 3D-toppers. Verwachte toppers in de komende maanden zijn onder meer "Harry Potter and the Deadly Hollows", "Narnia 3" en "Meet the Parents: Little Fockers". In Vlaanderen komen "Smoorverliefd" en "Frits en Freddy" in de zalen.