Bioscoopuitbater Kinepolis gaf bij institutionele beleggers twee soorten obligaties uit: 60 miljoen euro met een looptijd van acht jaar en 65 miljoen met een looptijd van tien jaar. De marktvraag overschreed volgens Kinepolis ruimschoots het aanbod.

"De plaatsing past in het voorzichtig financieel beleid om de investeringen op lange termijn te financieren en zo de cashflows te 'matchen'. De plaatsing zal worden gebruikt ter ondersteuning van de expansie van Kinepolis, met de overname van Landmark Cinemas Canada en de bouw van nieuwe complexen in een aantal landen, de renovatie van overgenomen bioscopen, investeringen in nieuwe belevingsconcepten en andere investeringen, waaronder overnames", luidt he t in het persbericht.

Kinepolis breidde de jongste tijd al flink uit, onder meer in Nederland. Maar daar dreigt misschien een overaanbod aan filmzalen, waarschuwde Dertje Meijer, directeur van de Franse bioscoopketen Pathé in het Financieel Dagblad.

"Er is nog geen sprake van een overaanbod, maar we moeten wel oppassen met elkaar. In de VS zijn er te veel bioscopen en is er daarom jarenlang onvoldoende geïnvesteerd", klinkt het.

Momenteel stijgen de bezoekersaantallen nog in de Nederlandse bioscopen. Daar profiteert Pathé, dat marktleider is, naar eigen zeggen het meeste van.

Bioscoopuitbater Kinepolis gaf bij institutionele beleggers twee soorten obligaties uit: 60 miljoen euro met een looptijd van acht jaar en 65 miljoen met een looptijd van tien jaar. De marktvraag overschreed volgens Kinepolis ruimschoots het aanbod. "De plaatsing past in het voorzichtig financieel beleid om de investeringen op lange termijn te financieren en zo de cashflows te 'matchen'. De plaatsing zal worden gebruikt ter ondersteuning van de expansie van Kinepolis, met de overname van Landmark Cinemas Canada en de bouw van nieuwe complexen in een aantal landen, de renovatie van overgenomen bioscopen, investeringen in nieuwe belevingsconcepten en andere investeringen, waaronder overnames", luidt he t in het persbericht. Kinepolis breidde de jongste tijd al flink uit, onder meer in Nederland. Maar daar dreigt misschien een overaanbod aan filmzalen, waarschuwde Dertje Meijer, directeur van de Franse bioscoopketen Pathé in het Financieel Dagblad. "Er is nog geen sprake van een overaanbod, maar we moeten wel oppassen met elkaar. In de VS zijn er te veel bioscopen en is er daarom jarenlang onvoldoende geïnvesteerd", klinkt het. Momenteel stijgen de bezoekersaantallen nog in de Nederlandse bioscopen. Daar profiteert Pathé, dat marktleider is, naar eigen zeggen het meeste van.