De FOD Economie heeft een klacht van ondernemersorganisatie Unizo tegen Keyware Smartcard, een leverancier van betaalterminals, ontvankelijk verklaard.

Vorig jaar kreeg Unizo meer dan honderd klachten over Keyware Smartcard. Die gaan vooral over het 'aansmeren' van vijfjarencontracten die ondernemers enkel na het betalen van een verbrekingsvergoeding en dossierkosten vroegtijdig kunnen beëindigen.

Keyware biedt namelijk enkel overeenkomsten van 5 jaar aan, die ondernemers enkel vroegtijdig kunnen stopzetten na het betalen van een forfaitaire verbrekingsvergoeding van minstens 500 euro (excl. btw) en 75 euro dossierkosten. Levert de ondernemer daarnaast de betaalterminal niet binnen de drie dagen aangetekend bij Keyware in, dan komt daar nog eens een boete van 1.000 euro (excl. btw) bij.

"Oneerlijke marktpraktijken", luidt het bij Unizo. De ondernemersorganisatie diende daarom een klacht in bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie en kreeg begin vorige maand gelijk. De zaak is nu nu in handen van het parket van Brussel, dat zal beslissen of er al dan niet een rechtszaak volgt. (Belga/BO)

De FOD Economie heeft een klacht van ondernemersorganisatie Unizo tegen Keyware Smartcard, een leverancier van betaalterminals, ontvankelijk verklaard.Vorig jaar kreeg Unizo meer dan honderd klachten over Keyware Smartcard. Die gaan vooral over het 'aansmeren' van vijfjarencontracten die ondernemers enkel na het betalen van een verbrekingsvergoeding en dossierkosten vroegtijdig kunnen beëindigen.Keyware biedt namelijk enkel overeenkomsten van 5 jaar aan, die ondernemers enkel vroegtijdig kunnen stopzetten na het betalen van een forfaitaire verbrekingsvergoeding van minstens 500 euro (excl. btw) en 75 euro dossierkosten. Levert de ondernemer daarnaast de betaalterminal niet binnen de drie dagen aangetekend bij Keyware in, dan komt daar nog eens een boete van 1.000 euro (excl. btw) bij. "Oneerlijke marktpraktijken", luidt het bij Unizo. De ondernemersorganisatie diende daarom een klacht in bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie en kreeg begin vorige maand gelijk. De zaak is nu nu in handen van het parket van Brussel, dat zal beslissen of er al dan niet een rechtszaak volgt. (Belga/BO)