Doel 4 werd in december van dit jaar herstart, na maanden te hebben stilgelegen. Maar na enkele dagen werd de reactor weer stilgelegd, nadat een verstopte filter de werking van een pomp verhinderde. Op 27 december werd Doel 4 uiteindelijk weer herstart, maar niet op volle kracht.

'Het verontreinigde water dient geleidelijk aan te worden gezuiverd. Daarom wordt de centrale langzaamaan herstart. In de loop van de volgende dagen zal de centrale weer op volle kracht draaien', aldus een woordvoerster van Engie Electrabel.

Tihange 3 wordt op 1 januari in de namiddag herstart. Dat is mogelijk omdat de nucleaire waakhond FANC daarvoor toestemming heeft gegeven. Aanvankelijk ging de uitbater van kernreactoren in ons land ervan uit dat Tihange 3 pas in maart weer elektriciteit zou kunnen leveren. Het zal van eind maart 2018 geleden zijn dat de centrale opnieuw stroom zal leveren.

Behalve Doel 4 en Tihange 3 zullen ook Doel 3 en Tihange 1 elektriciteit opwekken, waardoor vier van de zeven Belgische reactoren stroom kunnen leveren.

Doel 4 werd in december van dit jaar herstart, na maanden te hebben stilgelegen. Maar na enkele dagen werd de reactor weer stilgelegd, nadat een verstopte filter de werking van een pomp verhinderde. Op 27 december werd Doel 4 uiteindelijk weer herstart, maar niet op volle kracht. 'Het verontreinigde water dient geleidelijk aan te worden gezuiverd. Daarom wordt de centrale langzaamaan herstart. In de loop van de volgende dagen zal de centrale weer op volle kracht draaien', aldus een woordvoerster van Engie Electrabel. Tihange 3 wordt op 1 januari in de namiddag herstart. Dat is mogelijk omdat de nucleaire waakhond FANC daarvoor toestemming heeft gegeven. Aanvankelijk ging de uitbater van kernreactoren in ons land ervan uit dat Tihange 3 pas in maart weer elektriciteit zou kunnen leveren. Het zal van eind maart 2018 geleden zijn dat de centrale opnieuw stroom zal leveren. Behalve Doel 4 en Tihange 3 zullen ook Doel 3 en Tihange 1 elektriciteit opwekken, waardoor vier van de zeven Belgische reactoren stroom kunnen leveren.