Eerder ging Engie voor Tihange 3 nog uit van 30 september, maar het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc) gaf donderdag al te kennen dat dat geen haalbare kaart was. Voor Doel 4 gaat Engie nog steeds uit van een heropstart op 15 december.

Net als bij Doel 4 en Tihange 2 waren ook bij Tihange 3 betonproblemen vastgesteld in de veiligheidsbunker die naast de kernreactor staat.

Engie geeft in een persbericht aan dat de betonproblemen verschillend zijn van gebouw tot gebouw. "De ploegen werken momenteel aan een diagnose en berekeningen die moeten toelaten dat actieplannen voorgelegd worden aan de autoriteiten", klinkt het.

Engie Electrabel benadrukt dat de opgegeven data nog kunnen gewijzigd worden. Vandaag draaien enkel Doel 3 en Tihange 1.

Eerder ging Engie voor Tihange 3 nog uit van 30 september, maar het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc) gaf donderdag al te kennen dat dat geen haalbare kaart was. Voor Doel 4 gaat Engie nog steeds uit van een heropstart op 15 december.Net als bij Doel 4 en Tihange 2 waren ook bij Tihange 3 betonproblemen vastgesteld in de veiligheidsbunker die naast de kernreactor staat. Engie geeft in een persbericht aan dat de betonproblemen verschillend zijn van gebouw tot gebouw. "De ploegen werken momenteel aan een diagnose en berekeningen die moeten toelaten dat actieplannen voorgelegd worden aan de autoriteiten", klinkt het. Engie Electrabel benadrukt dat de opgegeven data nog kunnen gewijzigd worden. Vandaag draaien enkel Doel 3 en Tihange 1.