De Vlaamse ministers Hilde Crevits (CD&V) en Bart Somers (Open Vld) en Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld) kregen woensdag een rondleiding in de Pringles-fabriek in Mechelen. Die opende in 1996 en is de tweede grootste Pringles-fabriek ter wereld. Op 25 jaar tijd groeide het aantal werknemers van 300 naar 650. Jaarlijks produceert de site 104.000 ton chips, bestemd voor 40 landen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Kellog Company, sinds 2012 eigenaar van Pringles, wil tegen 2030 zijn globale CO2-uitstoot verminderen met 45 procent. Ook in de site in Mechelen wordt daartoe geïnvesteerd. De komende twee jaar zullen een aantal bakovens vernieuwd worden om ze efficiënter en duurzamer te maken. De huidige verbrandingsoven wordt vervangen met een nieuwer model dat meer warmte-energie kan recupereren voor industriële processen op de site.

De investering creëert zowat dertig nieuwe jobs en zal de productie met ongeveer 10.000 ton op jaarbasis doen toenemen.

Ook de Vlaamse overheid maakt geld vrij voor de fabriek, kondigde minster van Economie en Innovatie Hilde Crevits aan. 'De investering van Kellogg in Mechelen past perfect binnen onze duurzame beleidsprioriteiten. Daarom voorzien we in 1 miljoen euro strategische ecologiesteun. Zo ondersteunen we bedrijven die investeren in nieuwe processen die beter zijn voor het milieu en tegelijk economische groei en welvaart creëren. Door te investeren in vernieuwende infrastructuur als deze van de Pringles-Fabriek, maken we zo de duurzame sprong naar een toekomstbestendige Vlaamse economie', klinkt het.

Beweging.net wil woensdag tot nader ordere niet reageren op de dagvaarding. Voorzitter Peter Wouters heeft die nog niet kunnen inkijken, klinkt het.

De Vlaamse ministers Hilde Crevits (CD&V) en Bart Somers (Open Vld) en Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld) kregen woensdag een rondleiding in de Pringles-fabriek in Mechelen. Die opende in 1996 en is de tweede grootste Pringles-fabriek ter wereld. Op 25 jaar tijd groeide het aantal werknemers van 300 naar 650. Jaarlijks produceert de site 104.000 ton chips, bestemd voor 40 landen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.Kellog Company, sinds 2012 eigenaar van Pringles, wil tegen 2030 zijn globale CO2-uitstoot verminderen met 45 procent. Ook in de site in Mechelen wordt daartoe geïnvesteerd. De komende twee jaar zullen een aantal bakovens vernieuwd worden om ze efficiënter en duurzamer te maken. De huidige verbrandingsoven wordt vervangen met een nieuwer model dat meer warmte-energie kan recupereren voor industriële processen op de site. De investering creëert zowat dertig nieuwe jobs en zal de productie met ongeveer 10.000 ton op jaarbasis doen toenemen. Ook de Vlaamse overheid maakt geld vrij voor de fabriek, kondigde minster van Economie en Innovatie Hilde Crevits aan. 'De investering van Kellogg in Mechelen past perfect binnen onze duurzame beleidsprioriteiten. Daarom voorzien we in 1 miljoen euro strategische ecologiesteun. Zo ondersteunen we bedrijven die investeren in nieuwe processen die beter zijn voor het milieu en tegelijk economische groei en welvaart creëren. Door te investeren in vernieuwende infrastructuur als deze van de Pringles-Fabriek, maken we zo de duurzame sprong naar een toekomstbestendige Vlaamse economie', klinkt het.Beweging.net wil woensdag tot nader ordere niet reageren op de dagvaarding. Voorzitter Peter Wouters heeft die nog niet kunnen inkijken, klinkt het.