Dat heeft KBC donderdag voorbeurs bekendgemaakt.

KBC werd het afgelopen kwartaal geconfronteerd met enkele eenmalige kosten die wogen op het uiteindelijke resultaat zoals een afwaardering op een CDO-portefeuille, en een waardevermindering op goodwill van de geplande transactie van het Europese privatebankingnetwerk KBL EPB.

Groeps-CEO Jan Vanhevel noemt de onderliggende nettowinst "uitstekend" en te danken aan een aangehouden goede inkomstengeneratie in combinatie met een verdere daling van de kredietkosten.

Analisten gepolst door Bloomberg hadden gemiddeld gerekend op een onderliggende nettowinst van 465,1 miljoen euro.

Dat heeft KBC donderdag voorbeurs bekendgemaakt. KBC werd het afgelopen kwartaal geconfronteerd met enkele eenmalige kosten die wogen op het uiteindelijke resultaat zoals een afwaardering op een CDO-portefeuille, en een waardevermindering op goodwill van de geplande transactie van het Europese privatebankingnetwerk KBL EPB. Groeps-CEO Jan Vanhevel noemt de onderliggende nettowinst "uitstekend" en te danken aan een aangehouden goede inkomstengeneratie in combinatie met een verdere daling van de kredietkosten. Analisten gepolst door Bloomberg hadden gemiddeld gerekend op een onderliggende nettowinst van 465,1 miljoen euro.