Daniel Falque staat iets meer dan een jaar aan het hoofd van de Belgische activiteiten van bank-verzekeraar KBC. In mei 2012 volgde Falque Johan Thijs op, die doorschoof naar de functie van groeps-CEO. Daarvoor stond Falque aan het hoofd van CBC Banque, de KBC-dochter in Wallonië, waarvoor hij een expansiestrategie gericht op vermogende klanten startte.

"Ondanks onze dominante positie in Vlaanderen, wil KBC blijven groeien in België", zegt Falque in een interview met het magazine Trends. "Maar we zullen innovatief moeten zijn. We zijn al een van de leidende bank-verzekeraars in België, en dan is het moeilijk om te groeien zonder al te grote risico's te nemen. Dat wordt een moeilijke evenwichtsoefening. Maar in regio's als Wallonië en Brussel zijn wij geen marktleider, en daar liggen kansen. We moeten afwegen welke positie we daar willen opbouwen."
U hebt met CBC Banque tussen 2009 en 2012 een stevige expansie gerealiseerd. Wordt dat proces voortgezet?

Falque: "Zeker, maar de vraag is hoe we het gaan aanpakken. We hebben nu 107 bankkantoren in Wallonië, maar willen we er groeien naar 300? Misschien, maar misschien ook niet. Met de digitale ontwikkeling die in een stroomversnelling zit, heb je misschien geen grote hoeveelheden extra kantoren nodig. Een uitgebreider aanbod online en mobiel bankieren kan ook zorgen voor groei in Franstalig België."

En wat met Brussel?

Falque: "In Brussel zijn we sowieso te weinig te zien in het straatbeeld. KBC en CBC zijn beide in de hoofdstad aanwezig, maar geen van de twee heeft al echt de stap naar expansie gedaan. Ook voor Brussel moeten we de strategische oefening maken: welk soort financiële instelling willen we er zijn? Wat gaan we doen voor de vele gemeenschappen en bevolkingsgroepen in Brussel? Welke risico's zijn we bereid te lopen? Dat KBC er iets moet ondernemen, staat als een paal boven water. Maar wat precies, dat moet nog gedefinieerd worden."

Het volledige interview met Daniel Falque leest u deze week in Trends.

Daniel Falque staat iets meer dan een jaar aan het hoofd van de Belgische activiteiten van bank-verzekeraar KBC. In mei 2012 volgde Falque Johan Thijs op, die doorschoof naar de functie van groeps-CEO. Daarvoor stond Falque aan het hoofd van CBC Banque, de KBC-dochter in Wallonië, waarvoor hij een expansiestrategie gericht op vermogende klanten startte. "Ondanks onze dominante positie in Vlaanderen, wil KBC blijven groeien in België", zegt Falque in een interview met het magazine Trends. "Maar we zullen innovatief moeten zijn. We zijn al een van de leidende bank-verzekeraars in België, en dan is het moeilijk om te groeien zonder al te grote risico's te nemen. Dat wordt een moeilijke evenwichtsoefening. Maar in regio's als Wallonië en Brussel zijn wij geen marktleider, en daar liggen kansen. We moeten afwegen welke positie we daar willen opbouwen." U hebt met CBC Banque tussen 2009 en 2012 een stevige expansie gerealiseerd. Wordt dat proces voortgezet? Falque: "Zeker, maar de vraag is hoe we het gaan aanpakken. We hebben nu 107 bankkantoren in Wallonië, maar willen we er groeien naar 300? Misschien, maar misschien ook niet. Met de digitale ontwikkeling die in een stroomversnelling zit, heb je misschien geen grote hoeveelheden extra kantoren nodig. Een uitgebreider aanbod online en mobiel bankieren kan ook zorgen voor groei in Franstalig België." En wat met Brussel?Falque: "In Brussel zijn we sowieso te weinig te zien in het straatbeeld. KBC en CBC zijn beide in de hoofdstad aanwezig, maar geen van de twee heeft al echt de stap naar expansie gedaan. Ook voor Brussel moeten we de strategische oefening maken: welk soort financiële instelling willen we er zijn? Wat gaan we doen voor de vele gemeenschappen en bevolkingsgroepen in Brussel? Welke risico's zijn we bereid te lopen? Dat KBC er iets moet ondernemen, staat als een paal boven water. Maar wat precies, dat moet nog gedefinieerd worden." Het volledige interview met Daniel Falque leest u deze week in Trends.