Dat schrijft De Tijd woensdag.

Het Kringloopfonds is een initiatief van de federale overheid ter stimulering van de sociale economie. Het belegde 25,5 miljoen euro in CDO's, maar diende die investering als gevolg van de crisis tot nul te herleiden in zijn boeken. Dat bespoedigde de vereffening van het fonds.

Een pittig detail is dat diezelfde federale overheid KBC meerdere malen diende te helpen, net wegens CDO-perikelen. De vereffenaar van het fonds heeft geen plannen voor een rechtszaak, maar sluit een initiatief in die zin niet uit.

Dat schrijft De Tijd woensdag. Het Kringloopfonds is een initiatief van de federale overheid ter stimulering van de sociale economie. Het belegde 25,5 miljoen euro in CDO's, maar diende die investering als gevolg van de crisis tot nul te herleiden in zijn boeken. Dat bespoedigde de vereffening van het fonds. Een pittig detail is dat diezelfde federale overheid KBC meerdere malen diende te helpen, net wegens CDO-perikelen. De vereffenaar van het fonds heeft geen plannen voor een rechtszaak, maar sluit een initiatief in die zin niet uit.