Door de aanhoudende lage marktrente past KBC de rente op de klassieke spaarrekening aan. Vanaf 1 mei daalt de getrouwheidspremie voor KBC-klanten van 0,5 naar 0,25 procent. De basisrente blijft ongewijzigd op 1 procent.

KBC wil de basisrente dus niet onder de 'gevoelige' drempel van 1 procent laten zakken. "De basisrente is een rente die we graag op 1 procent houden", aldus een woordvoerder van de bank.

Vrijdag kondigt KBC ook de 'KBC-Start2Save'-rekening aan. Die spaarformule biedt een basisrente van 1 procent en een getrouwheidspremie van 1 procent. De nieuwe spaarrekening is gekoppeld aan een automatische spaaropdracht. Het is daarbij de bedoeling het spaargedrag te stimuleren.

Voor KBC hebben zowel grote als kleine banken de rente op het spaarboekje verlaagd. (Belga/BO)

Door de aanhoudende lage marktrente past KBC de rente op de klassieke spaarrekening aan. Vanaf 1 mei daalt de getrouwheidspremie voor KBC-klanten van 0,5 naar 0,25 procent. De basisrente blijft ongewijzigd op 1 procent. KBC wil de basisrente dus niet onder de 'gevoelige' drempel van 1 procent laten zakken. "De basisrente is een rente die we graag op 1 procent houden", aldus een woordvoerder van de bank. Vrijdag kondigt KBC ook de 'KBC-Start2Save'-rekening aan. Die spaarformule biedt een basisrente van 1 procent en een getrouwheidspremie van 1 procent. De nieuwe spaarrekening is gekoppeld aan een automatische spaaropdracht. Het is daarbij de bedoeling het spaargedrag te stimuleren. Voor KBC hebben zowel grote als kleine banken de rente op het spaarboekje verlaagd. (Belga/BO)