Donderdag berichtten onze Franstalige collega's van Trends-Tendances al over de nakende verkoop.

De verkoop maakte deel uit van het herstructureringsplan voor KBC dat in november vorig jaar werd goedgekeurd door de Europese Commissie. Volgens dat plan concentreert KBC zich op zijn kernactiviteit als bank-verzekeraar in België en vijf Centraal- en Oost-Europese landen.

KBC verkoopt nu zijn volledige belang in KBL epb. De transactie maakt op 31 maart een positief pro-formabedrag van ongeveer 1,3 miljard euro aan kernkapitaal vrij bij de bank-verzekeraar. De pro forma core Tier 1-ratio - ratio voor het kernkapitaal - stijgt zo tot 10,4 procent.

KBL epb is een netwerk van aangesloten lokale banken op 55 plaatsen in tien Europese landen, met merken als Puilaetco Dewaay (België) en Theodoor Gilissen Bankiers (Nederland). Eind 2009 had het een beheerd vermogen van 47 miljard euro en telde het 2.661 medewerkers.

Het merk, de directie en de activiteiten van KBL epb blijven na de verkoop integraal behouden en het hoofdkantoor blijft in Luxemburg, luidt het in een persbericht.

De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal.

KBC blijft zelf ook privatebankingdiensten aanbieden in België en Centraal- en Oost-Europa via zijn privatebankingactiviteiten onder de merknaam KBC.

De Hinduja-groep houdt zich al sinds 1914 bezig met bankieren en is in de banksector aanwezig met Hinduja Bank Switzerland en IndusInd Bank in India. Hinduja kocht onlangs de Banca Commerciale Lugano.

Donderdag berichtten onze Franstalige collega's van Trends-Tendances al over de nakende verkoop.De verkoop maakte deel uit van het herstructureringsplan voor KBC dat in november vorig jaar werd goedgekeurd door de Europese Commissie. Volgens dat plan concentreert KBC zich op zijn kernactiviteit als bank-verzekeraar in België en vijf Centraal- en Oost-Europese landen. KBC verkoopt nu zijn volledige belang in KBL epb. De transactie maakt op 31 maart een positief pro-formabedrag van ongeveer 1,3 miljard euro aan kernkapitaal vrij bij de bank-verzekeraar. De pro forma core Tier 1-ratio - ratio voor het kernkapitaal - stijgt zo tot 10,4 procent. KBL epb is een netwerk van aangesloten lokale banken op 55 plaatsen in tien Europese landen, met merken als Puilaetco Dewaay (België) en Theodoor Gilissen Bankiers (Nederland). Eind 2009 had het een beheerd vermogen van 47 miljard euro en telde het 2.661 medewerkers. Het merk, de directie en de activiteiten van KBL epb blijven na de verkoop integraal behouden en het hoofdkantoor blijft in Luxemburg, luidt het in een persbericht. De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal. KBC blijft zelf ook privatebankingdiensten aanbieden in België en Centraal- en Oost-Europa via zijn privatebankingactiviteiten onder de merknaam KBC. De Hinduja-groep houdt zich al sinds 1914 bezig met bankieren en is in de banksector aanwezig met Hinduja Bank Switzerland en IndusInd Bank in India. Hinduja kocht onlangs de Banca Commerciale Lugano.